Πώς καταφέρνει όμως να μην… παραστρατήσει όταν έχει απέναντί της έναν εξαιρετικά γοητευτικό άντρα;Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την απάντηση!

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personal Relationships δείχνει ότι οι γυναίκες βάζουν σε εφαρμογή μερικά «υποσυνείδητα τεχνάσματα» ώστε να μην μπουν σε πειρασμό.

Ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δεσμευμένες γυναίκες εστιάζουν αυτομάτως στα αρνητικά χαρακτηριστικά ενός εμφανίσιμου άντρα, όταν αυτός ο άντρας βέβαια δεν είναι ο σύντροφός τους.

Με άλλα λόγια, όσες γυναίκες βρίσκονται σε σχέση είναι κατά κάποιο τρόπο προκατειλημμένες απέναντι σε έναν άνδρα που θα μπορούσε να τις ενδιαφέρει αν ήταν ελεύθερες.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από τρία διαφορετικά πειράματα σε μια ομάδα δεσμευμένων αλλά και ελεύθερων γυναικών.

Στα πρώτα δύο πειράματα, οι γυναίκες έπρεπε να κοιτάξουν μια σειρά από φωτογραφίες (αντικειμενικά) εμφανίσιμων ανδρών και οι ερευνητές τους παρουσίασαν μερικά πιθανά σενάρια για αυτούς. Ένα από τα σενάρια ήταν να αργήσει ο άνδρας σε ένα ραντεβού ή να κάνει μια εξυπηρέτηση σε έναν ηλικιωμένο.

Λίγο αργότερα, οι γυναίκες έπρεπε να γράψουν ποια από τα πιθανά σενάρια μπορούσαν να θυμηθούν. Οι δεσμευμένες γυναίκες ήταν πολύ πιο πιθανό να θυμηθούν ένα αρνητικά φορτισμένο περιστατικό (όπως η καθυστέρηση στο ραντεβού) σε σύγκριση με μια καλή πράξη.

Στο τρίτο πείραμα, οι φωτογραφίες που είδαν οι γυναίκες απεικόνιζαν τόσο γοητευτικούς άνδρες όσο και γυναίκες. Και πάλι, οι εθελόντριες συνέδεσαν τα αρνητικά σενάρια με τους εμφανίσιμους άνδρες. Καλά νέα λοιπόν για τους απανταχού συζύγους και συντρόφους!