«Εκπαιδεύστε» τον εγκέφαλό σας ώστε να αντιμετωπίζετε τις αναποδιές με μια εναλλακτική προσέγγιση, την οποία προτείνει η Karen Reivich, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας.

Η ψυχολόγος και ερευνήτρια στο Κέντρο Θετικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας, Karen Reivic, προτείνει μια διαφορετική οπτική στον τρόπο προσέγγισης των δυσκολιών που παρουσιάζονται καθημερινά στη ζωή μας.

Διαβάστε τις απλές και πρακτικές συμβουλές της και προσπαθήστε να τις δοκιμάσετε ώστε να καταφέρετε να αντιμετωπίσετε τις αναποδιές

1. Αλλάξτε οπτική γωνία

«Οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε στο χειρότερο δυνατό που μπορεί να προκύψει από μια κατάσταση» λέει η ειδικός.

Δεν χρειάζεται να διώχνετε αυτές τις σκέψεις – κοιτάξτε απλώς το αντίθετό τους. Γράψτε κάπου το χειρότερο σενάριο που φαντάζεστε και μετά το καλύτερο δυνατό. Το γράψιμο οξύνει τη σκέψη και μπορεί να σας απαλλάξει από έναν κυκεώνα αρνητικών σκέψεων.

2. Μην περιμένετε να γίνει το κακό

«Ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις το άγχος είναι να αναλάβεις συνειδητή δράση» τονίζει.

Έχετε ακούσει φήμες για περικοπές προσωπικού στη δουλειά; Προγραμματίστε μια συνάντηση με το διευθυντή σας. Εάν το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι ανησυχητικό, ξεκινήστε να ενημερώνετε το βιογραφικό σας.

3. Αναζητήστε τη χαρά

«Πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καλλιεργούν τα θετικά συναισθήματα διαχειρίζονται πολύ καλύτερα τις αντιξοότητες» σημειώνει η Karen Reivich.

Γι αυτό, προσπαθήστε να αναζητάτε – και δώστε σημασία σε – μια μικρή, καλή στιγμή της ημέρας σας.