Οι 5 ερωτήσεις της ζωής που αν τις απαντήσεις, ίσως και να μπορέσεις τελικά να αποκτήσεις μια ζωή έτσι ακριβώς όπως την επιθυμείς, σύμφωνα με το shape. Ίσως τελικά να μπορέσεις κιόλας να διαλέξεις το σωστό μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στο κέντρο των προσωπικών σου επιδιώξεων.

1. Ποια είσαι;

Το ΠΟΙΑ είσαι, ποια είναι δηλαδή η προσωπικότητα σου και ο χαρακτήρας σου είναι τα στοιχεία που σε κάνουν ξεχωριστή. Μην μεταβάλλεσαι ανάλογα με το πως σε θέλει κάθε φορά ο περίγυρος σου.

2. Τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Το τι επιφυλάσσει το μέλλον, θα είναι πάντα για όλους ένα μυστήριο. Μην φοβάσαι να το εξερευνήσεις.

3. Κι όταν με πιέζει η ζωή;

Όταν η ζωή σε πιέζει να προχωρήσεις, να δράσεις, να αλλάξεις και να προσαρμοστείς, μην αντιστέκεσαι και μην εμμένεις σε παρελθοντολογίες και σε εμμονικές προσκολήσεις με το παρελθόν σου. Η προσαρμοστικότητα και η επιβίωση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι τα χαρακτηριστικά όσων τα κατάφεραν στη ζωή.

4. Ποια επιλογή να πάρω;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ή να επιλέξεις, εξέτασε όλες τις παραμέτρους και αποφάσισε. Με βάση το δικό σου κώδικα αξιών, με βάση τα εκάστοτε “θέλω” σου και σύμφωνα με αυτό που επιτάσσει η καρδιά σου. Αν αυτή η απόφαση επηρεάζει και άλλους προσπάθησε να μπεις στη θέση τους, και να σκεφτείς τι θα ήθελες να πράξουν αυτοί, αν καλούνταν να πάρουν την συγκεκριμένη απόφαση. Πάνω απ΄όλα όμως, συμφιλιώσου με την ιδέα ότι κάθε απόφαση έχει ΠΑΝΤΑ ένα κόστος και ένα τίμημα. Δεν υπάρχει ανώδυνη επιλογή. Και όσο μεγαλώνεις που το διακύβευμα των διλημμάτων θα είναι και κρισιμότερο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι κάθε “ΝΑΙ” στη ζωή συνεπάγεται με ένα “ΟΧΙ”, και μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις, αλλά και μόνο εσύ θα πληρώσεις το όποιο τίμημα.

5. Γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα;

Το ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν κάποια πράγματα, και ορισμένα τραγικά γεγονότα είναι μια ερώτηση που κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να σου απαντήσει. Υπάρχουν κάποια μοιραία γεγονότα στη ζωή μας, που δεν τα ελέγχουμε με απόλυτους όρους όπως τις επιλογές μας. Αυτό άλλοι το λένε μοίρα, άλλοι κάρμα και άλλοι πεπρωμένο. Αγκάλιασε τα δοθέντα της ζωής, και πορεύσου με αυτά προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο…