Τα ζευγάρια που τηρούν τους παραδοσιακούς ρόλους στο σπίτι κάνουν συχνότερα σεξ απ’ ό,τι εκείνα στα οποία ο άντρας συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού, υποστηρίζουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με σχεδόν 4.500 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια 45άρηδων κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκείνα στα οποία η γυναίκα κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού κάνουν σεξ 20 φορές περισσότερες τον χρόνο.

Προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι άντρες έχουν περισσότερο χρόνο για σεξ όταν συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, σε εκείνες δεν είχε διερευνηθεί το είδος των εργασιών που κάνουν.

Στην παρούσα μελέτη, διαπιστώθηκε πως άλλο είναι να κάνει ο άντρας ηλεκτρική σκούπα και άλλο να πλένει το αυτοκίνητο.

«Τα ζευγάρια στα οποία οι άντρες συμμετείχαν στις παραδοσιακές δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα και το ξεσκόνισμα, είχαν μειωμένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σαμπίνο Κόρνιχ, από το Ίδρυμα Juan March στη Μαδρίτη.

«Αντιθέτως, εκείνα στα οποία οι άντρες συμμετείχαν σε παραδοσιακά πιο ανδροπρεπείς δουλειές, όπως οι επισκευές και το πλύσιμο του αυτοκινήτου, ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα σεξουαλικών επαφών».

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «οι διακριτοί ρόλοι των φύλων παίζουν ρόλο στην σεξουαλική συχνότητα στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια», πρόσθεσε.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «American Sociological Review», έδειξε ακόμη ότι το σεξ όχι μόνον ήταν συχνότερο στα ζευγάρια που τηρούσαν τους παραδοσιακούς ρόλους, αλλά και πιο απολαυστικό, καθώς ήταν υψηλότερος ο βαθμός ικανοποίησης που έδωσαν οι γυναίκες οι οποίες έκαναν όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Πριν βιασθείτε, όμως, να αρνηθείτε να βοηθήσετε την σύντροφό σας στο πλύσιμο των πιάτων, σκεφθείτε τις άλλες δυνητικές συνέπειες στον γάμο σας.

«Οι άντρες που αρνούνται να βοηθήσουν στο σπίτι κινδυνεύουν να αυξήσουν τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις και να μειώσουν την ικανοποίηση των γυναικών από τον γάμο τους», προειδοποίησε ο δρ Κόρνιχ.

«Και αυτό, διότι προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η ικανοποίηση από τον γάμο σχετίζεται στις γυναίκες με την συμμετοχή των ανδρών στις υποχρεώσεις του νοικοκυριού».