Δεν είναι ούτε τα θαλασσινά ούτε η σοκολάτα. Το πραγματικό αφροδισιακό στοιχείο βρίσκεται μέσα μας. Σύμφωνα με επιστήμονες τρία είναι τα πράγματα που δημιουργούν την όρεξη για σεξ: η σεξουαλική επιθυμία, το συναίσθημα εμπιστοσύνης και φυσικά, ο έρωτας. Όλα αυτά βρίσκονται μέσα μας και κάθε ένα από αυτά τα τρία στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο για να γεννηθεί η όρεξη για σεξουαλική επαφή. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε τις χημικές ουσίες που το στοιχείο προκαλεί στο σώμα:

Σεξουαλική επιθυμία

Το βασικότερο στοιχείο το οποίο συνδέεται με τις ορμόνες ανδρογόνα, κοινώς τεστοστερόνη, η οποία παράγεται και από τις γυναίκες. Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τεστοστερόνη. Όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως τα ανταγωνιστικά αθλήματα και το σεξ, αφού αποδεδειγμένα, όσο περισσότερο σεξ κάνετε τόσο περισσότερο σεξ θέλετε.

Εμπιστοσύνη

Από την εμπιστοσύνη παράγεται η χημική ουσία οξυτοκίνη και σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, τα ζευγάρια που χρησιμοποίησαν ένα ρινικό σπρέι που περιέχει αυτή την ουσία, πριν καυγαδίσουν, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο φιλική διάθεση σε σύγκριση με εκείνους που δεν το χρησιμοποίησαν.  Ακόμη, η οξυτοκίνη μπορεί να παραχθεί και με την απλή αφή, για παράδειγμα όταν το ζευγάρι κρατάει χέρια ή κοιμούνται αγκαλιά.

Έρωτας

Τέλος, ο έρωτας παράγει την ουσία της ντοπαμίνης, που είναι ένας βασικός παράγοντας για την αγάπη. Η απελευθέρωση της νροπαμίνης προκαλείται από το να δοκιμάζεται νέα πράγματα, και όχι μόνο στο κρεβάτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ότι όλα τα φυσιολογικά ζευγάρια, όπως να διαλέγετε πλακάκια για το σπίτι ή ποια ταινία θα δείτε.