Το ήξερες πως μια αγκαλιά μπορεί να ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο ή πως ο έρωτας με την πρώτη ματιά όχι μόνο είναι πραγματικός, αλλά συμβαίνει μέσα σε 5 κλάσματα του δευτερολέπτου; Μάθε τις 10+1 πιο συναρπαστικές, αξιοπερίεργες, αστείες, γλυκές και επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες και δες τον έρωτα και τις σχέσεις με… άλλη ματιά!

1.Σύμφωνα με έρευνες οι συχνές αγκαλιές βοηθάνε να ζήσουμε περισσότερο
2.Έχει παρατηρηθεί πως ζευγάρια που συζητούν μεταξύ τους για τη σχέση τους, βλέπουν ρομαντικές ταινίες και αγκαλιάζονται για 20’’ , μειώνουν τις πιθανότητες αυξημένης καρδιακής πίεσης .
3.Οι αγκαλιές με το άλλο σου μισό στο κρεβάτι αυξάνουν τα επίπεδα της οξιτοσίνης, γνωστής και ως «η ορμόνη της αγάπης» η οποία έχει αποδειχθεί πως μειώνει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.
4.Ένα φιλί με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης, (ορμόνη του στρες) στον οργανισμό σου.
5.Τα ζευγάρια μπορούν να συγχρονίσουν τους παλμούς της καρδιάς τους κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια.
6.Το κοίταγμα της φωτογραφία ενός αγαπημένου μας προσώπου, μπορεί να ανακουφίσει από το σωματικό πόνο.
7.Χρειάζεσαι κάτι λιγότερο από το 1/5 του δευτερολέπτου για να σε χτυπήσει κεραυνοβόλος έρωτας, ενώ είναι πιο συνηθισμένος στους άντρες, απ ό, τι στις γυναίκες.
8.Δεν είναι παράλογο το ότι νιώθεις πως παθαίνεις εμμονή για το νέο σου… amore, αφού όταν ερωτευόμαστε μειώνονται τα επίπεδα σεροτονίνης του εγκεφάλου, της ορμόνης που οφείλεται για την ηρεμία και της συγκέντρωση.
9.Το 23% των ανθρώπων που ασχολούνται με το online dating, κατέληξαν να παντρευτούν ένα άτομο που γνώρισαν σε ένα site γνωριμιών.
10. Οι κύκνοι (όπως και τα δελφίνια) τις περισσότερες φορές είναι μονογαμικά ζώα και επιλέγουν ένα σύντροφο για όλη τους τη ζωή.