Το flirt μέσω ίντερνετ και συγκεκριμένα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των εφαρμογών στα smart phones, με ότι πιο επίκαιρο το Tinder, είναι μια πραγματικότητα από την οποία λίγοι πλέον απέχουν, σύμφωνα με το Cosmopolitan.

Γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις τελικά και τι θα πρέπει να προσέξεις;

Δοκίμασέ το επειδή:

1. Είναι γρήγορο και άμεσο και μπορεί να ταιριάξει ειδικά σε εσένα που δεν έχεις χρόνο να βγεις ή παρέα να σε ακολουθήσει σε μια έξοδό σου.

2. Σου προσφέρει πολλές επιλογές φλερτ μέσα από φωτογραφίες αντρών, οι οποίες συνοδεύονται από την ηλικία, τα ενδιαφέρονται τους και από «λίγα λόγια για εκείνους».

3. Θα σε βοηθήσει να «συναντήσεις» ανθρώπους τους οποίους πιθανότατα δεν θα σου δινόταν ποτέ η ευκαιρία να γνωρίσεις.

4. Θα σε φλερτάρουν άντρες οι σε ένα μπαρ ενδεχομένως δε θα σε πλησίαζαν ποτέ – από ντροπή, αμηχανία ή/και φόβο απόρριψης.

5. Το Tinder μπορεί να βοηθήσει όμως κι εσένα που είσαι πιο ντροπαλή και που δυσκολεύεσαι να φλερτάρεις κάποιον που θα γνωρίσεις face to face σε ένα μπαρ.

Πρόσεξε όμως γιατί:

1. Είναι απρόσωπο και πίσω από το «ιδανικό» προφίλ κάποιου μπορεί να κρύβεται ένας τελείως διαφορετικός και καθόλου γοητευτικός άνθρωπος.

2. Προσελκύει κατά κύριο λόγο –χωρίς αυτό να αποκλείει την ύπαρξη αντρών με διαφορετικές προθέσεις- αντρικό πληθυσμό που αναζητά μια γρήγορη και εύκολη γνωριμία και πιθανότατα γρήγορο και εύκολο sex. Εάν λοιπόν δεν ψάχνεις κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί να είσαι προσεκτική στους χειρισμούς σου.

3. Δε θεωρείται αυτονόητο πως όσοι έχουν προφίλ την εφαρμογή είναι ελεύθεροι- στο Tinder θα συναντήσεις δεσμευμένους αλλά και παντρεμένους που αναζητούν γνωριμίες. Κάτι που συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο, όμως σε κάθε περίπτωση μην διστάσεις να διευκρινίσεις εάν ο άντρας με τον οποίο μιλάς είναι πραγματικά «διαθέσιμος» .

4. Πίσω από μια οθόνη υπολογιστή μπορεί να κρύβεται ένας άντρας βαθιά ανασφαλής, φοβικός, αποφευκτικός, ένας άντρας που «βολεύεται» σε ένα εύκολο φλερτ. Γι’ αυτό προσέγγισέ τον αργά, μίλησε του αλλά κυρίως άκου τι έχει να σου πει! Το φλερτ μέσω ίντερνετ δεν είναι συμβιβασμός αλλά μια επιλογή κατά την οποία χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική!

Και τέλος:

Μην ξεχνάς πως ακόμη κι αν το μέσο αλλάζει, ο σκοπός παραμένει η επικοινωνία, η ουσιαστική γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων που σταδιακά θα ολοκληρωθεί , εφόσον το επιθυμείτε, ερωτικά. Όπως ακριβώς θα έπραττες με έναν άνδρα που θα γνώριζες τυχαία σε ένα μπαρ, φρόντισε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στις πρώτες σας συναντήσεις που είναι απαραίτητο να έρθουν αφού θα έχετε συνομιλήσει αρκετά ώστε να αισθανθείς άνετα να τον γνωρίσεις σε ένα νέο πλαίσιο.