Την προσοχή στις online εφαρμογές εύρεσης ερωτικών συντρόφων εφιστά η έρευνα της IBM Security, αφού όπως αποδείχτηκε οι περισσότερες είναι ευάλωτες σε μια ποικιλία από ψηφιακές επιθέσεις, που θέτουν προσωπικές πληροφορίες και εταιρικά δεδομένα σε κίνδυνο.

Πολλές από αυτές τις εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο, τον αποθηκευτικό χώρο της φορητής συσκευής, τη θέση του χρήστη μέσω του GPS ή τα δεδομένα του ψηφιακού πορτοφολιού και σε συνδυασμό με άλλα τρωτά σημεία μπορεί να γίνουν «εκμεταλλεύσιμες από τους χάκερ».

Η IBM σημειώνει ότι εργαζόμενοι στις μισές από τις εταιρείες που εξετάστηκαν χρησιμοποιούν διασυνδεδεμένες συσκευές που έχουν πρόσβαση σε επιχειρηματικές πληροφορίες και ταυτόχρονα έχουν εγκατεστημένες μία από αυτές τις δημοφιλείς εφαρμογές dating.

Σύμφωνα με την έρευνα, 26 από τις 41 Android εφαρμογές που αναλύθηκαν είχαν μέσης ή υψηλής σημασίας τρωτά σημεία. Οι πιθανές απειλές περιλαμβάνουν τη χρήση της εφαρμογής για την αποστολή κακόβουλο λογισμικού και την υποκλοπή των πληροφοριών από το GPS, για την παρακολούθηση του κατόχου της συσκευής.

Η IBM συμβουλεύει του χρήστες να μην αποκαλύπτουν αμέσως πολύ προσωπικές πληροφορίες σε όσους δείχνουν ενδιαφέρον, να ελέγχουν τις άδειες που απαιτούνται για την εγκατάσταση και ενημέρωση των εφαρμογών, να χρησιμοποιούν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς, να εγκαθιστούν τις ενημερώσεις του λογισμικού όποτε αυτές είναι διαθέσιμες και να συνδέονται σε αξιόπιστα (κλειδωμένα) δίκτυα WiFi.