Εάν περιμένετε σε λίγο καιρό το μωράκι σας, τότε πρέπει να ξέρετε τον τρόπο με τον οποίο θα πλένετε τα ρουχαλάκια του.Γνωρίζετε πως το δέρμα του μωρού σας τους πρώτους μήνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και μέχρι την ηλικία των έξι μηνών χρειάζονται όλα τα ρουχαλάκια του αποστείρωση για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. 
Τα ρούχα που θα επιλέξετε και ειδικά τα φορμάκια του νεογέννητου μωρού σας θα πρέπει να είναι 100% βαμβακερά για να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες πλυσίματος. 
Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται σε βρεφικές ηλικίες. Εφόσον χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο απορρυπαντικό θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένο. 
Το απορρυπαντικό για τα παιδικά ρούχα πρέπει να έχει σαν βάση το σαπούνι, ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λευκαντικά
Φροντίστε να πλένετε τα μωρουδιακά ρουχαλάκια ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα της οικογένειας. 
Πλένετε κάθε καινούργιο ρούχο που αγοράζετε πριν το φορέσει το μωρό σας, όσο καθαρό και φρεσκοπλυμένο κι αν φαίνεται.
Χρησιμοποιείστε τη σωστή δόση απορρυπαντικού, σύμφωνα με τον πίνακα δοσολογίας που, συνήθως,βρίσκεται στο πίσω μέρος του απορρυπαντικού. Το να προσθέσετε μεγαλύτερη δόση απορρυπαντικού δεν σημαίνει ότι τα ρούχα θα καθαρίσουν καλύτερα. Αντιθέτως, μπορεί να μην ξεβγαλθούν καλά, με αποτέλεσμα να μείνουν κατάλοιπα απορρυπαντικού στα ρουχαλάκια του μωρού σας. 
Σιδερώνετε τα ρούχα του μωρού για να αποστειρωθούν με τη δύναμη του ατμού. Όσο χρονοβόρα και αν σας φαίνεται αυτή η διαδικασία, είναι απαραίτητη για να εξαφανιστούν τα μικρόβια. Ειδικά αν τα έχετε κρεμάσει σε κάποια απλώστρα στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας, το σίγουρο είναι ότι θα γεμίσουν σκόνη και μικρόβια, που μόνο με το σιδέρωμα θα εξοντωθούν.