Είναι μια κατάσταση που δημιουργεί εκνευρισμό ακόμα και σε ενήλικες. Φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολη γίνεται η ζωή ενός νεογέννητου με τη μυτούλα του βουλωμένη. Μάθετε με ποιους φυσικούς τρόπους μπορείτε να το βοηθήσετε να αναπνεύσει καλύτερα.

Η πρώτη λύση είναι να ρίξετε λίγες σταγόνες φυσιολογικό ορό σε κάθε ρουθούνι του νεογέννητου μωρού σας και να σκουπίσετε το υγρό που θα τρέξει από τη μυτούλα του.

Ζεστάνετε νερό σε ένα κατσαρολάκι ή γεμίστε την μπανιέρα με καυτό νερό και βάλτε το παιδί να αναπνεύσει τους ατμούς. Παλιά, δοκιμασμένη και άκρως αποτελεσματική μέθοδος!

Στο εμπόριο, υπάρχει ο λεγόμενος ρινικός αποφρακτήρας, τον οποίο βάζετε εναλλάξ στα δύο ρουθούνια και ρουφάει τις μύξες του μωρού.

Μπορεί να μην είναι τρόπος απόφραξης της μυτούλας του, όμως είναι χρήσιμο να εξασφαλίσετε ότι θα κοιμηθεί με υπερυψωμένο το κεφαλάκι του (σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα) για να αναπνέει κατά το δυνατόν καλύτερα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως όταν πρόκειται για ένα απλό, εθιμοτυπικό καθάρισμα της μυτούλας του μικρού σας, η καλύτερη λύση είναι η μπατονέτα.

Πηγή: mother.gr