Όταν το μωρό είναι πολύ μικρό σίγουρα τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμάται.  Για αυτό το λόγο πρέπει να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές περιβάλλον σε ένα μωράκι λίγων εβδομάδων το οποίο θα κοιμάται  και εσείς θα νιώθετε ήσυχη ότι δε θα συμβεί τίποτα δυσάρεστο κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Μειώστε λοιπόν,  τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου και άλλων σχετικών με τον ύπνο αιτιών θανάτου (π.χ. ασφυξία) στα βρέφη, με τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για το μωρό σας. 
Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και το μωράκι σας θα κοιμάται ασφαλές μέσα στην κούνια του.

–   – Φροντίστε πάντα να τοποθετείτε το μωρό σας ανάσκελα, είτε πρόκειται για έναν υπνάκο το μεσημέρι είτε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

-Τοποθετήστε, εάν θέλετε την κούνια ή το καλαθάκι στην κρεβατοκάμαρα. Δε χρειάζεται να αποχωριστείτε το μωρό σας, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι μαζί σας.

-Χρησιμοποιήστε ένα ανατομικό καινούργιο παιδικό στρωματάκι και  φροντίστε η πάντα της κούνιας να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια του μωρού σας.


-Το πάρκο του παιδιού μπορεί επίσης, να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον ύπνο του και σας δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεστε κοντά του, 
ενώ κάνετε δουλειές. Χρειάζεται όμως, να απομακρύνετε όλα τα παιχνίδια, μαξιλάρια και αρκουδάκια μέσα από το πάρκο,όπου κοιμάται το μωρό.

-Προσπαθήστε να μην ντύνετε υπερβολικά το μωρό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φορέστε του ό,τι θα φορούσε ένας ενήλικας για να κοιμηθεί άνετα. Απομακρύνετε κάθε είδους κουβερτάκι μέσα από την κούνια και προτιμήστε, εάν θέλετε να το σκεπάσετε η κουβέρτούλα του να είναι στο ύψος της μέσης του μωρού σας. Ποτέ μη σκεπάζετε ένα μωρό ψηλά μέχρι το λαιμό του.

-Διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου σε επίπεδα που θα ήταν κατάλληλα για έναν ενήλικα.