Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ για να είσαι σε φόρμα! Αξιοποίησε είδη οικιακής χρήσης και απόκτησε το σώμα των ονείρων σου.

 

  • Μαξιλάρι! Ξάπλωσε στο κρεβάτι με τεντωμένα χέρια και πόδια σχηματίζοντας μια ευθεία και κρατώντας το μαξιλάρι στα χέρια. Εκπνέοντας σήκωσε χέρια και πόδια ταυτόχρονα, πιάσε το μαξιλάρι με τα πόδια και κατέβασε ξανά τα άκρα σε ευθεία με τον κορμό. Επανέλαβε περνώντας το μαξιλάρι από χέρια σε πόδια και αντίστροφα για 10 επαναλήψεις, 3 φορές!
  • 2 Μπουκάλια γεμάτα νερό! Κρατώντας ένα μπουκάλι στο κάθε χέρι εκτείνουμε και τα δυο χέρια οριζόντια ώστε οι καρποί να φτάσουν στο ίδιο ύψος με τους ώμους. Επανέλαβε την κίνηση 12 φορές για 3 σετ!
  • Καναπές! Ξάπλωσε ανάσκελα με λυγισμένα πόδια και πατούσες πάνω στον καναπέ. Σήκωσε την λεκάνη εκπνέοντας χωρίς να ξεκολλήσουν τα πέλματα. Αργά επανέφερε την στην αρχική θέση, το πάτωμα. Επανέλαβε 15 φορές για 3-4 σετ! Οι πιο προχωρημένοι στον καναπέ στηρίζουν μόνο το ένα πέλμα, έχοντας το άλλο στον αέρα.

σπιτιασκηση2

  • Τοίχος. Ακούμπησε την πλάτη σου στον τοίχο και λύγισε τα πόδια μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Για να αυξήσεις το βαθμό δυσκολίας, σήκωσε το ένα πόδι έχοντάς το παράλληλα με το έδαφος και στηρίξου στο άλλο! Μείνε στην στάση αυτή ισομετρικά για 20’’-30’’! Επανέλαβε 4 φορές.
  • Σκάλες. Πάτα στην άκρη ενός σκαλοπατιού έχοντας τις φτέρνες να προεξέχουν και τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους. Κατέβασε χαμηλά την φτέρνα, ώστε να φτάσει κάτω από το επίπεδο των δακτύλων και αμέσως ανασήκωσέ τες στηριζόμενος στις μύτες των ποδιών. 20 επαναλήψεις είναι αρκετές για 4 σετ!

σπιτι ασκηση1

  • Πετσέτα. Τέντωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι κρατώντας την πετσέτα από τις άκρες της. Τραβώντας τα αντίθετα και έχοντας τα πάντα τεντωμένα μετακίνησε τα μπροστά από το κεφάλι κατεβάζοντας τα μέχρι το ύψος της λεκάνης. Με τον ίδιο τρόπο ανέβασε τα πάλι ψηλά. Οι πιο προχωρημένοι δουλεύουν ταυτόχρονα και τα πόδια κάνοντας προβολές. Βήμα μπροστά λυγίζοντας και τα δυο πόδια μέχρι ορθή γωνία. Δώσε μεγάλη προσοχή στο μπροστινό πόδι ώστε το γόνατο να μην ξεπεράσει το επίπεδο των δακτύλων! Μην ξεχάσεις τα πόδια να κινούνται εναλλάξ! 15 επαναλήψεις για 3 φορές!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!

Έλενα Χατζηχαραλάμπους
Καθηγήτρια Φυσικής αγωγής- Σύμβουλος Διατροφής
Personal trainer- issa member