Υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους και αισθάνεστε σαν να σας χτυπάνε το κεφάλι με ένα σφυρί; Ακολουθείστε τις έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν, οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα σας απαλλάξουν από τον έντονο πόνο.

Aφήστε στην άκρη το κινητό

Οι άνθρωποι κρατούν πολύ κοντά στο πρόσωπό τους το κινητό τους τηλέφωνο όταν στέλνουν μηνύματα ή όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο, προκαλεί μεγάλη κόπωση στα μάτια, κάτι που είναι δυνατό να πυροδοτήσει έντονο πονοκέφαλο.

Πιείτε νερό

Ακόμη και μία ήπιας μορφής αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό και ίσως νιώσετε αμέσως να υποχωρούν τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Κάντε ένα μικρό διάλειμμα

Αν αισθάνεστε σφίξιμο στους κροτάφους, ίσως είναι σημάδι έντονου στρες.Σταματήστε ό,τι κάνετε και πάρτε πέντε αργές, βαθιές αναπνοές, εισπνέοντας από το μύτη και εκπνέοντας από το στόμα.

Επιστρατεύστε τα βότανα

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Headache, αν κρατήσει κανείς για 60 δευτερόλεπτα κάτω από τη γλώσσα του ένα αντιφλεγμονώδες-χαλαρωτικό τζελ από τζίντζερ και στη συνέχεια το καταπιεί, θα καταφέρει να περιορίσει τα συμπτώματα του πονοκεφάλου.