Αναζητάς το είδος άσκησης που θα σε ενθουσιάσει και θα σε κάνει να ανυπομονείς κάθε μέρα να γυμναστείς; Δύο νέες μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα ομαδικά σπορ κάνουν τους ανθρώπους να διασκεδάζουν ενώ γυμνάζονται ίσως σου δώσουν τη λύση για δύο λόγους:

1. Κάνεις φίλους 

Στο πλαίσιο μελέτης διάρκειας 4 μηνών συμμετείχαν δύο ομάδες ανθρώπων: η μία ομάδα ξεκίνησε τρέξιμο και η άλλη ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, τα άτομα που απάρτιζαν το γκρουπ ποδοσφαίρου ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με το ομαδικό πνεύμα που σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν συνέχισαν να παίζουν ακόμη και όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη, κάτι που δε συνέβη και στα μέλη της ομάδας τρεξίματος.

2. Νιώθεις χαρούμενη 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης βρήκαν ότι οι κωπηλάτες παρουσίαζαν μεγαλύτερη αύξηση των ενδορφινών –χημικών ουσιών που ανεβάζουν τη διάθεσή μας–, όταν έκαναν συγχρονισμένη προπόνηση και όχι όταν προπονούνταν μόνοι.

Οι συγχρονισμένες κινήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις δυναμώνουν τους δεσμούς ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τους κάνουν να απολαμβάνουν περισσότερο τη δραστηριότητα, όπως υποψιάζονται οι ερευνητές. Και το καλύτερο; Τον ίδιο ενθουσιασμό μπορείς να αισθανθείς, σύμφωνα με το shape και από ένα απλό γκρουπ αεροβικής στο γυμναστήριο!

Γι’ αυτό, αν δε φαντάζεσαι τον εαυτό σου να συμμετέχει σε ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, γράψου στο μάθημα αεροβικής του γειτονικού σου γυμναστηρίου και άσε τις ενδορφίνες σου να χτυπήσουν… κόκκινο!