Σε λίγους μήνες έρχεται το μωρό σου και πλέεις σε πελάγη ευτυχίας. Ζούμε, όμως, σε περίοδο οικονομικής ύφεσης κι έτσι γκρίζα συννεφάκια περνούν μπροστά από τον πελαργό που θα φέρει το μωράκι σου… Μην ανησυχείς! Εμείς είμαστε εδώ για σένα. Έτσι, λοιπόν, σου προτείνουμε κάποια απλά και εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις ώστε να μη λείψει τίποτα στον μικρό σου πρίγκιπα ή τη μικρή σου πριγκίπισσα…

1. Αποταμίευσε!
Είναι γεγονός ότι για να μεγαλώσει ένα μωρό, εκτός από πολλή αγάπη, χρειάζεται και χρήματα. Φρόντισε, λοιπόν, από τη στιγμή που θα μάθεις ότι είσαι έγκυος, να αγοράσεις έναν πολύχρωμο κουμπαρά και βάζε κάθε μέρα λίγα χρήματα μέσα! Μόλις γεννήσεις, άνοιξέ τον και θα μείνεις έκπληκτη από το ποσό που εξοικονόμησες.

2. Φόρα σουτιέν θηλασμού στην εγκυμοσύνη!
Δε χρειάζεται να αγοράζεις καινούριο σουτιέν κάθε φορά που θα μεγαλώνει το στήθος σου. Μπορείς να αγοράσεις 2-3 σουτιέν θηλασμού από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Δεν πειράζει αν έχουν λίγο κενό. Να είσαι σίγουρη ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχουν «γεμίσει».

3. Μαγείρεψε! Προγραμμάτισε πριν γεννήσεις το φαγητό της οικογένειας για τις πρώτες εβδομάδες μετά το μαιευτήριο. Μαγείρεψε πράγματα που μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη, όπως μπιφτέκια, κιμά για μακαρόνια, μαριναρισμένο κοτόπουλο. Θα γλιτώσεις πολλά χρήματα έτσι, γιατί δε θα χρειάζεται να παραγγέλνεις απ’ έξω όταν θα είσαι κουρασμένη και δε θα αντέχεις να μαγειρεύεις όσο θα θηλάζεις…

4. Κάνε πάρτι! Αντί για «baby shower»
, προτίμησε ένα «diaper shower» στο οποίο τα δώρα δε θα είναι άλλα από… πάνες! Επίσης, κάνε μια βόλτα από το σούπερ μάρκετ και αγόραζε αρκετές πάνες όσο βρίσκονται σε προσφορά. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται «χαζό», όταν όμως δεις τη διαφορά στο… πορτοφόλι σου, θα χαμογελάσεις με ευχαρίστηση!

5. Εκμεταλλεύσου σωστά τις εκπτώσεις!
Η πρώτη σου σκέψη είναι να αγοράσεις… εκατομμύρια φορμάκια, όμως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστείς. Αντ’ αυτών αγόρασε φανελάκια. Οι περισσότεροι συγγενείς και φίλοι θα σου φέρουν δώρο χαριτωμένα φορμάκια και καλτσάκια. Είναι τόσο όμορφα τα τελευταία που δε μπορεί κανείς να τους αντισταθεί! Αντιθέτως, φανελάκια σπάνια φέρνει κάποιος κι όσα κι αν έχεις, πάντα χρειάζεσαι περισσότερα! Επίσης, αγόρασε φορεματάκια αμπίρ για σένα, που θα μπορείς να τα φοράς πολλά χρόνια μετά την εγκυμοσύνη!

Πηγή: happymom.gr