Αν και για πολλούς αποτελεί ταμπού, ωστόσο, έρευνες, έρχονται να απενοχοποιήσουν τον γυμνό ύπνο!

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ένας στους τρείς ενήλικες κοιμάται γυμνός. Το ξέρατε όμως, ότι το να κοιμάσαι χωρίς ρούχα είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό; Πριν αρνηθείς να το δοκιμάσεις, διάβασε τα οφέλη του!

1)Βαθύς και ξεκούραστος ύπνος

Ορισμένοι τύποι αϋπνίας συνδέονται με λάθος θερμοκρασία του σώματος. Το να κοιμάται κανείς γυμνός σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα υπερθερμανθεί και δεν θα ξυπνήσει μέσα  στον ιδρώτα, έτσι, θα έχει κάνει έναν πολύ πιο απολαυστικό ύπνο.

2)  Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των γεννητικών οργάνων

Ο  γυμνός ύπνος μειώνει τις πιθανότητες για τις γυναίκες να αναπτύξουν μύκητες και βοηθά στη βελτίωση της γονιμότητας των ανδρών.

3)Νιώθεις μια… αίσθηση ελευθερίας

Γδύνεσαι, κοιμάσαι, χωρίς έννοιες. Ο άνθρωπος που κοιμάται γυμνός αισθάνεται ελεύθερος, κάτι που βοηθάει στη μείωση του άγχους και του στρες.

4)Βελτιώνει την όψη του δέρματος

Όταν κάποιος είναι γυμνός το δέρμα του αναπνέει καλύτερα. Μάλιστα, τα δέρματα που πάσχουν από  ακμή ευνοούνται πολύ περισσότερο.

5) Σε κρατάει πιο όμορφο και πιο νέο

Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι στους 21 βαθμούς κελσίου,  το σώμα εκκρίνει και αντιγηραντικές ορμόνες και μελατονίνη που είναι πιο ευεργετικές  για εμάς. Σε αυτή τη θερμοκρασία την οποία έχουμε όταν κοιμόμαστε γυμνοί, κάνουμε καλύτερες καύσεις, αναγεννώνται τα κύτταρα του δέρματος και των μαλλιών. Σύμφωνα με τη μελέτη του Cheri Mah από το πανεπιστήμιο του Stanford, μπορείτε να δείχνετε έως και 10 χρόνια νεώτεροι.

6)Αυτοεκτίμηση

Είναι σίγουρο πως αν  κάποιος έχει πρόβλημα με την εικόνα του σώματός του, το να κοιμηθεί γυμνός, θα τον βοηθήσει να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του και το σώμα του.

7)Θα δυναμώσει τη σχέση με το φίλο/φίλη σου

Το να κοιμάστε γυμνοί με το φίλο/φίλη σου στο κρεβάτι είναι βέβαιο ότι θα σας φέρει πιο κοντά και  θα σας οδηγήσει σε ένα φανταστικό μέσα στη νύχτα σεξ πράγμα που θα δυναμώσει τη σχέση σας.