Ένας άνθρωπος που «φέρνει» στο σπίτι του όλη την κούραση, την γκρίνια και την ταλαιπωρία που υφίσταται καθημερινά στο χώρο της δουλειάς του και όχι μόνο, δεν πρέπει να αναρωτιέται γιατί η ατμόσφαιρα στο σπίτι του είναι βαριά, ούτε γιατί βρίσκεται διαρκώς σε ένταση.

Το σπίτι αποτελεί το καταφύγιο κάθε ανθρώπου. Εκεί, νιώθει ασφαλής και άνετα, με τον καθένα να μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το σπίτι «κουβαλά» τα συναισθήματα του ιδιοκτήτη, με τα δυνατά συναισθήματα να «μένουν» στους τοίχους.

Kαθαρίζοντας ενεργειακά το χώρο όπου ζει κανείς, η ροή της ενέργειας γίνεται περισσότερο αρμονική, η αντίσταση απέναντι στις κακές σκέψεις και τα δυσάρεστα συμβάντα ισχυροποιείται και ο άνθρωπος που κατοικεί στο χώρο αυτό γίνεται σταδιακά πιο δυνατός, με αποτέλεσμα να συμβάλλει και ο ίδιος στην αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο του.

Κάθε φορά που αισθάνεστε κάτι ισχυρό, επηρεάζετε και το περιβάλλον σας, σύμφωνα με την Έιμι Σερ, θεραπεύτρια ενέργειας και συγγραφέα. Για να διώξετε, λοιπόν, τα «περιττά» από τον χώρο πρέπει να καθαρίσετε την ενέργεια του σπιτιού σας.

Ας δούμε, λοιπόν, τι προτείνει η Έιμι:


Ανοίξτε τα παράθυρα

Όταν αποφασίσετε να καθαρίσετε την ενέργεια του σπιτιού σας, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι ανοίξετε τα παράθυρα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή μια μεγάλη αφίσα, για να δημιουργήσετε αέρα και να διώξετε τον αρνητισμό.


Φυτά και λουλούδια

Κάθε φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την διατήρηση της ενέργειας. Προτιμήστε τη λεβάντα, τον ευκάλυπτο ή το λευκό φασκόμηλο. Τοποθετήστε τα φυτά στο σαλόνι σας ή βάλτε μπουκέτα με φρέσκο νερό σε κάθε δωμάτιο.


Αρωματίστε

Φασκόμηλο, τριαντάφυλλο, λεβάντα και λιβάνι είναι ορισμένα από τα αρώματα που λένε πως βοηθούν στον καθαρισμό, με την Έιμι να υποστηρίζει πως η μυρωδιά που προτιμάτε, είναι και πιο αποτελεσματική στον χώρο σας.

Πως το κάνετε; Πάρτε ένα καθαρό βαποριζατέρ, βάλτε νερό με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και ψεκάστε. Αλλιώς επιλέξτε ένα θυμίαμα και αφήστε το να κάψει.


Μετακινήστε τα έπιπλα μέχρι να νιώσετε καλά


Όλοι έχετε ακούσει για το Φενγκ Σούι, το αρχαίο σύστημα εναρμόνισης και εξισορρόπησης της ενέργειας ενός περιβάλλοντος με τη τοποθέτηση αντικειμένων. Αν και υπάρχουν κανόνες, ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό ενεργειακό σύστημα, το οποίο σχετίζεται με τους χώρους με πολύ διαφορετικό τρόπο.
Αλλάξετε τα έπιπλα στον χώρο σας, παρατηρώντας πώς αισθάνεστε συναισθηματικά. Για παράδειγμα ακόμα και η μετακίνηση του καναπέ, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ασφαλής.


Μαύρη τουρμαλίνη

Ο συγκεκριμένος κρύσταλλος έχει την ιδιότητα να λειτουργεί σαν σφουγγάρι και να απορροφά την αρνητικότητα, ενώ προσφέρει προστασία. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε δίπλα σε ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες δημιουργούν χαοτική ενέργεια μέσα στο σπίτι.

Αποκτήστε ένα singing bowl 

Tο «μπολ που τραγουδάει» είναι ένα «εργαλείο» του Φενγκ Σούι. Πρόκειται για ένα φαρδύ και κοντό δοχείο κατασκευασμένο από πέντε μέταλλα, χρυσό, ασήμι, μπρούντζο, χαλκό και σίδηρο, το οποίο συνοδεύεται από ένα ξύλινο «γουδοχέρι». Kινώντας το γουδοχέρι στο χείλος του μπολ, εκπέμπεται ένας ιδιαίτερος ήχος που παράγει πολύ υψηλές δονήσεις, οι οποίες καθαρίζουν το χώρο από την αρνητική ενέργεια.