Η Διεθνής Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή ή απλά, Παγκόσμια Ημέρα Ακοής, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και διεξάγεται κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, ημερομηνία η οποία επιλέχθηκε, επειδή οι αριθμοί που τη σηματοδοτούν (3/3) μοιάζουν με αυτιά ανθρώπου.

Η απώλεια της ακοής είναι μία από τις διαδεδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως, καθώς πάνω από 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα προβλήματα ακοής μπορούν να αντιμετωπισθούν επαρκώς με μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η ανοσοποίηση, η βελτίωση της μητρικής και παιδικής υγείας και οι ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Τη δωρεάν εξέταση μπορούν να αποκτήσουν όλοι όσοι επισκεφτούν τις ιστοσελίδες των νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ (www.hygeia.gr) και ΜΗΤΕΡΑ (www.mitera.gr ) καθώς και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, www.facebook.com/HygeiaHospital, www.facebook.com/mitera.hospital και www.facebook.com/ygeianet από την Πέμπτη 2 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Δηλώνοντας τα στοιχεία τους στην ειδική φόρμα συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διενέργεια της εξέτασης.

Παράλληλα, εφόσον απαιτηθεί, θα παρέχεται στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ, η δυνατότητα διενέργειας τυμπανογράμματος (για παιδιά έως 16 ετών) ή ακοογράμματος (για ενήλικες 16 ετών και άνω).