Η μπύρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό που με τον καιρό κερδίζει καί τις καρδιές τον Ελλήνων που δεν την επιλέγουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τους χειμερινούς με καλή παρέα και καλό φαγητό. 
Εκτός από την ευχάριστη γεύση της, η κατανάλωση μπύρας σύμφωνα με πολλές μελέτες έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Η κατανάλωση μπύρας προστατεύει την καρδιά
Η μέτρια κατανάλωση μπύρας σύμφωνα με έρευνες συσχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Παράλληλα, πρόσφατη μελέτη από ‘Ελληνες επιστήμονες, τα αποτελέσματα της οποίας αναρτήθηκαν στο 80ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, και πραγματοποιήθηκε σε νέους, υγιείς, μη παχύσαρκους και μη καπνιστές άνδρες έδειξε πως η κατανάλωση 400ml μπίρας επιδρά θετικά στη λειτουργία των αγγείων (αύξηση της ελαστικότητας και της ικανότητας διαστολής τους) μέχρι και 2 ώρες μετά την κατανάλωσή τους (Karatzi et al, 2012).

Η μπίρα είναι σύμμαχος στην υγεία των οστών 
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα συνδέουν την κατανάλωση μπίρας με θετικές επιπτώσεις στη μείωση της πυκνότητας των οστών, η οποία μετά την εμμηνόπαυση στις γυναίκες και μετά την ηλικία των 65 ετών στους άνδρες συνδέεται με την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η ελαφριά έως και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ πιθανόν να έχει θετικές επιπτώσεις στα οστά και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο οστεοπόρωσης.
Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη
Η μέτρια κατανάλωση της μπύρας περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες,καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικού μπλοκάρει χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη στους άντρες. Τα ίδια οφέλη έχει και στις γυναίκες, όσον αφορά τον καρκίνο του στήθους.
Προλαμβάνει τη νόσο του Alzheimer.
Η μπύρα μειώνει το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία της μνήμης κατά 23%. Μειώνεται ακόμα η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer ή κάποιου είδους άνοιας, καθώς η μπύρα ενεργοποιεί την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Η μπύρα, τέλος, θέτει σε επαγρύπνηση τον εγκέφαλο, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της συγκέντρωσης, της μνήμης και της συλλογιστικής ικανότητας.