Ο χειμώνας πλησιάζει και η αλλαγή της εποχής επιβαρρύνει το δέρμα μας, προκαλώντας έντονη ξηρότητα και αίσθημα κνησμού. Εκτός από τις μεταβολλές του καιρού και της θερμοκρασίας, γενετικοί παράγοντες αλλά και το άγχος, μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον προστατευτικό φραγμό του δέρματος. Αποτέλεσμα; εμφάνιση εκζέματος και έντονα ξηρών περιοχών.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ενήλικες πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, δηλαδή πολύ έντονη ξηρότητα και ερεθισμό που πυροδοτείται από αλλεργικούς παράγοντες και δημιουργεί ερεθισμό και έκζεμα, με σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχολογική υγεία.

Το δέρμα με τάση ξηρότητας χαρακτηρίζεται από:

§  Έναν ατελή λιπιδικό φραγμό: Μια αλλοιωμένη λειτουργία του φραγμού μπορεί να κάνει το δέρμα εξαιρετικά ξηρό και τραχύ, ευαίσθητο σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες, που οδηγεί σε κνησμό και άλλους ευαισθητοποιούς ερεθισμούς.

§  Ένα μη ισορροπημένο μικροβίωμα: Στην επιφάνειά του, το δέρμα, έχει ένα σύνθετο οικοσύστημα μικροοργανισμών (το μικροβίωμα του δέρματος) που αλληλεπιδρά με το όργανο για να διασφαλίσει τη βέλτιστη υγεία του. Αν το μικροβίωμα δε βρίσκεται σε ισορροπία, οι εξάρσεις  έντονης ξηρότητας, οι ερεθισμοί και ο κνησμός θα εμφανίζονται συνέχεια.

Η νέα γνώση των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche – Posay εντοπίζει τους 2 πιο κύριους παράγοντες που χαρακτηρίζουν το δέρμα με ταση έντονης ξηρότητας και επαναποσδιορίζει το πεδίο δράσης των δερμοκαλλυντικών προιόντων για την αντιμέτωπισή της.

Η La Roche –Posay δημιουργει την ολοκληρωμένη φροντίδα για το δερμα με έντονη ξηρότητα που αραιώνει τις εξάρσεις ξεκινώντας από τον καθαρισμό του δέρματος με το νέο LIPIKAR SYNDET AP (+) και ολοκληρώνοντας με την μαλακτική φροντίδα LIPIKAR BAUME AP (+). Με ενεργά συστατικά που δρουν στο μικροβίωμα του δέρματος και στον επιδερμικό φραγμό, το δέρμα καταπραϋνεται και ο κνησμός μειώνεται.

ΝΕΟ LIPIKAR SYNDET AP+

ΤΟ 1ο ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ LA ROCHE POSAY, ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΞΗΡΟΤΗΤΑΣ.





Ανιμετωπείστε τους ερεθισμούς και τον κνησμό ήδη από το ντους.

Δύο χρόνια μετά την καινοτομία του Lipikar Baume AP+, η φροντίδα του πολύ ξηρού δέρματος συμπληρώνεται με το 1ο καθαριστικό που αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της έντονης ξηρότητας, ξεκινώντας από το ντούς.

Ο δερματολόγος, Δρ. Thomas Bieber, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ένα συνηθισμένο λάθος στη φροντίδα του δέρματος με τάση για έκζεμα είναι η χρήση λάθος αφροντούς. Ένα ακατάλληλο καθαριστικό σώματος μπορεί να υπονομεύσει τα οφέλη των θεραπειών για το δέρμα με τάση εκζέματος. Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, η φροντίδα του δέρματος με τάση για έκζεμα θα πρέπει να αρχίζει στο ντους”.

Το νέο LIPIKAR SYNDET AP(+) αποτελέι μια καινοτόμα σύνθεση καθαρισμού για το σώμα, ικανή να αποκαταστήσει την ισοροπία του μικροβιώματος του δέρματος και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της εξαιρετικά έντονης ξηρότητας, καταπραϋνοντας άμεσα και μειώνοντας τον κνησμό.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη σύνθεσή του τόσο αποτελεσματική;

  • 20% σύμπλεγμα αναπλήρωσης λιπιδίων, μεταξύ των οποίων και βούτυρο καριτέ, βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού του δέρματος. Γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες, το Βουτυρο Καριτέ προσφέρει τα λιπίδια που χρειάζεται το δέρμα για να αποκαταστήσει την υγρασία, την απαλότητα και την άνεσή του.
  • Αντιφλεγμονώδης Νιασιναμίδη, για την καταπράϋνση του δέρματος. Δρα άμεσα στους βιολογικούς μηχανισμούς του κνησμού βοηθώντας συγχρόνως στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.
  • Καταπραϋντικό Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.
  • Aqua Posae Filiformis, ένα αποκλειστικά πατενταρισμένο περβιοτικό, καλλλιεργημένο στο Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay, που αποκαθιστά τη βιοποικιλότητα των μικροοργανισμών στην επιφάνεια του δέρματος, για βέλτιστη υγεία και ισορροπία. Βοηθά να σταματήσουν οι εξάρσεις, να αποφευχθούν οι υποτροπές και να καταπραϋνθεί το ερεθισμένο δέρμα.

 

Αποτέλεσμα;

Από την 1η κιόλας χρήση:

ü  Σημαντική μείωση της ξηρότητας 10 λεπτά μετά το ντους

ü  Άμεση ενυδάτωση που διαρκεί μέχρι και 24 ώρες μετά το ντους

ü  Σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του δέρματος


 

LIPIKAR BAUME AP+

ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΛΙΠΙΔΙΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΝΗΣΜΟΥ.

Επόμενο βήμα μετά το ντους είναι η ενυδάτωση! Το ήδη γνωστό LIPIKAR BAUME AP+ που αποτελεί την 1η αγωγή για το δέρμα με τάση ατοπίας και έντονη ξηρότητα, με δράση στο φραγμό και μικροβιώμα είναι απαραίτητο για την ανακούφιση του ατοπικου δέρματος. Με Aqua Posae Filiformis και συνδιασμό συστατικών αναπληρωσης των λιπιδίων ανακουφίζει το δέρμα και αντιμετωπίζει τις εξάρσεις. Η πλούσια υφή του, σα βάλσαμο αλλά και ελαφριά σα γαλάκτωμα, διευκολύνει την εφαρμογή χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.

Ολοκληρωμένη σύνθεση Lipikar Baume AP+

Αqua Posay Filliformis: σταθεροποιεί την ισορροπία του μικροβιώματος, επανορθώνοντας και ενισχύντας τον προστατευτικό φραγμό

–  Νιασιναμίδη: καταπραΰνει το δέρμα και ενεργοποιεί τη φυσική του άμυνα απέναντι στους ερεθιστικούς παράγοντες

–  Βούτυρο Καριτέ & Έλαιο Κανόλα: για πλούσια ενυδάτωση, αναπληρώνουν τα λιπίδια και προστατεύουν το υδρολιπιδικό φιλμ

–  Γλυκερίνη: για μέγιστη αποκατάσταση στην απαλότητα του δέρματος

–  50% Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay: εξασφαλίζει φυσική καταπραϋντική και αντιερεθιστική δράση.

Διατίθεται σε 200ml και 400ml (σε πρακτική συσκευασία με αντλία)