Μια τροφή  η οποία βρίσκεται κάθε μέρα κυρίως στο πρωινό και στο μεσημεριανό μας τραπέζι, ενοχοπιείται με νέα έρευνα.
Έχει ενταθεί η σύγχυση σχετικά με την ασφάλεια του βουτύρου μετά από μια σημαντική μελέτη, που ισχυρίστηκε ότι το βούτυρο αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Μετά από έρευνα του Χάρβαρντ που περιλάμβανε 120.000 ενήλικες,  διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερα κορεσμένα λίπη είχαν έως 8 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης ήρθαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επόμενη μελέτη που διαπίστωσε ότι μια κουταλιά της σούπας βούτυρο δεν είχε καμία επίδραση στις θάνατο, καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικά επεισόδια.

Ένας κορυφαίος καρδιολόγος ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση βουτύρου και άλλων κορεσμένων λιπαρών  δεν είναι επιβλαβής και μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αλλά αυτή η τελευταία μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι μειώνοντας την πρόσληψη των κορεσμένων λιπών από μόλις 5 τοις εκατό μείωσε το συνολικό κίνδυνο θνησιμότητας κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο.