Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που αν τις αποκτήσεις, θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου και γενικά με τον εαυτό σου.

Είναι αυτά τα μικρά πράγματα που στο τέλος της ημέρας σου δίνουν την αίσθηση ότι έκανες κάτι για εσένα.

Τι κάνουν λοιπόν όσοι θέλουν να παραμείνουν υγιείς;

1. Πίνουν άφθονο νερό. Το να διατηρείς ενυδατωμένο τον οργανισμό σου είναι το πρώτο πράγμα στη λίστα και για την καλή σου υγεία, αλλά και για τη διατήρηση της γραμμής σου.

2. Τρώνε πάντα πρωινό γεύμα που είναι σημαντικό όχι μόνο για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αλλά και επειδή αποτρέπει τις λιγούρες αργότερα.

3. Προγραμματίζουν τα γεύματά τους. Αυτό εξοικονομεί μακροπρόθεσμα και χρόνο αλλά και χρήματα. Κάνε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες σου.

4. Κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά για άσκηση. Αντί να πιείς άλλον έναν καφέ, κάνε λίγο stretching ή πήγαινε για ένα 20λεπτο περπάτημα.

5. Δεν τσεκάρουν συνέχεια το κινητό τους. Όταν «κολλάς» στα social media ή σερφάρεις, στερείσαι χρόνο που θα μπορούσες να τον επενδύσεις σε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, όπως ένα αφρόλουτρο, το αγαπημένο σου βιβλίο ή μία βόλτα στο πάρκο.

6. Έχουν πάντα όρεξη να μάθουν κάτι καινούργιο. Το να μαθαίνεις νέα πράγματα διατηρεί καλή την υγεία του εγκεφάλου σου. Μία πολύ καλή επιλογή είναι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

7. Δεν καπνίζουν, αφού οι συνέπειες του καπνίσματος είναι ευρέως γνωστές. Δεν είναι ποτέ αργά να το κόψεις, αφού το σώμα μας έχει την δυνατότητα να ανακάμπτει γρήγορα, ακόμα και 20 λεπτά μετά το τελευταίο τσιγάρο.

8. Απολαμβάνουν τον ύπνο τους. Προσπάθησε να κοιμάσαι και να ξυπνάς συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα για να ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι. Γύρω στις 8 ώρες ύπνου είναι αρκετές για να σου ανεβάσουν τη διάθεση και να σε βοηθήσουν να είσαι πιο συγκεντρωμένη.

9. Κάνουν ασκήσεις δύναμης με βάρη, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι καύσεις στο σώμα συνεχίζονται ακόμα και μετά την προπόνηση, δυναμώνουν την καρδιά και χτίζουν τον οστικό ιστό.

10. Βγαίνουν έξω. Λίγα λεπτά μόνο κάτω από τον ήλιο αρκούν για να ανέβουν τα επίπεδα της Βιταμίνης D και να απολαύσεις τα οφέλη στα κόκκαλα, την καρδιά και την διάθεσή σου.

11. Εξασκούν την ισορροπία τους. Οι ασκήσεις ισορροπίας θα σε ωφελήσουν σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι. H Yoga και το Tai Chi είναι εξαιρετικές επιλογές που θα σε βοηθήσουν πολύ.

12. Κάνουν διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διώξεις το άγχος και να καθαρίσεις τις σκέψεις σου. Κάνοντας μία βόλτα, μπορείς να συγκεντρωθείς στις αισθήσεις σου και να απολαύσεις τις μυρωδιές και τους ήχους της φύσης.