Με 11ετή εμπειρία, μετά την διεξαγωγή δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού σε 52.000 Ελληνίδες, ο κινητός μαστογράφος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας ξεκινά ταξίδι πρόληψης της γυναικείας μάστιγας σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Με αφετηρία τη Λάρισα, η εκστρατεία ‘Κίνηση μαστ’, για τον καρκίνο του μαστού,  θα επισκεφθεί 12 πόλεις μέσα σε ένα έτος προσφέροντας δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες στις κατοίκους που δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη.

«Ο καρκίνος του μαστού καταγράφει 5000 νέα περιστατικά στην πατρίδα μας. Θα καλέσουμε και τις νεαρότερες γυναίκες (κάτω των 40 ετών) με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου και θα προσφέρουμε τα στοιχεία που θα συλλέξουμε στο κράτος για να δημιουργηθεί Αρχείο Νεοπλασιών. Στην εκστρατεία συμμετέχει ως κεντρικός ‘παίκτης’ η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς η πρόληψη είναι δική της δουλειά και όχι των 3βαθμιων νοσοκομείων» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΑΕ κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Η δράση υποστηρίζεται από την Elpen και ο πρόεδρός κ. Θοδωρής Τρύφων αισιοδοξεί πως το πρόγραμμα ‘Κίνηση μαστ’ θα καταστεί μοντέλο συνεργασίας που θα υιοθετηθεί και σε άλλες χρόνιες, κοστοβόρες παθήσεις.