H Johanna και o Scott Watkins παντρεύτηκαν πριν από τρία χρόνια. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που η Johanna γινόταν όλο και πιο άρρωστη. Η 29χρονη άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρές αλλεργίες, και όχι σε συγκεκριμένα πράγματα αλλά…. στα πάντα.

Μετά από 30 γιατρούς, ο Δρ. Lawrence Afrin από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα της είπε ότι πάσχει από το σύνδρομο της ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων. Η κατάσταση προκαλεί στα σιτευτικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος της να απελευθερώνουν συνεχώς τις λάθος χημικές ουσίες σε λάθος χρόνο.

Η ασθένεια κάνει την Johanna να είναι αλλεργική σε όλα, συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου της. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον Scott, ήταν μαζί της σε όλα της τα ραντεβού με τους γιατρούς.

“Δεν μπορώ να πάω πολύ κοντά της,” εξήγησε ο Scott. “Δεν μπορώ να την αγκαλιάσω, χωρίς να την πληγώσω.”

Η Johanna τρώει δύο ίδια γεύματα καθημερινά, και είναι απομονωμένη στον επάνω όροφο, ενώ ο σύζυγός της ζει στον κάτω. Τα πάντα, από το φως του ήλιου μέχρι και τον αέρα, μπορούν να την πειράξουν. Οι μόνοι άνθρωποι στους οποίους δεν είναι αλλεργική είναι ο αδερφός της και η αδερφή της.

“Από τη στιγμή που ανοίγει η πόρτα, το νιώθω. Το σώμα μου γίνεται επιθετικό,” είπε η Johanna. “Είναι σαν να έχει κάνει το σώμα μου πόλεμο στον εαυτό του. Ο λαιμός μου σφίγγει αυτόματα.”

Ο Scott ανακαινίζει ένα σπίτι που θα παρέχει στην Johanna με έναν ολόκληρο όροφο, όπου θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο γι’ αυτήν. Το πιο απίστευτο είναι ότι ολόκληρη η ανακαίνιση γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών και με δωρεές. Το σπίτι που μένουν σήμερα παρέχεται επίσης από τα μέλη της κοινότητας, τον Dan και τη Lucy Olson.

“Νιώθω ευγνώμων – εξαιρετικά ευγνώμων,” είπε η Johanna. “Για τη βοήθεια όλων. Και το γεγονός ότι τα καταφέρνω, οφείλεται σ’ αυτούς. Σας ευχαριστώ. “
Πηγή: diaforetiko.gr