Όλοι μας έχουμε βιώσει ένα βασανιστικό πονοκέφαλο έστω και μία φορά στη ζωή μας. Για 1 στους 2 Έλληνες, όμως, η ταλαιπωρία αυτή είναι αρκετά συχνή, ενώ για το 15-20% το πρόβλημα είναι τόσο έντονο,που επηρεάζει την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.

Πριν καταφύγετε στα δραστικά παυσίπονα, δοκιμάστε κάτι πιο εναλλακτικό και φυσικό.

Οι πιέσεις στα σημεία του κεφαλιού και πιο συγκεκριμένα γύρω από την περιοχή των ματιών βοηθούν στην μείωση των συμπτωμάτων, ενώ παράλληλα δίνουν ένα πιο ανορθωμένο βλέμμα.

Τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία του ματιού και κυκλώστε σαν να σχηματίζεται ένα ζευγάρι γυαλιά. Επαναλάβετε τρείς φορές από κάθε μάτι.

Απαλά πιέστε με κυκλική φορά το οστό στην εσωτερική γωνία του ματιού κρατώντας για λίγα δευτερόλεπτα την πίεση σε κάθε σημείο και κρατήστε περισσότερο όταν φτάσετε στους κροτάφους .

Επαναλάβετε πάλι για τρείς φορές από κάθε μάτι.
Ξεκινήστε από την φαρδιά πλευρά του φρυδιού και κάντε μικρά τσιμπηματάκια με ανοδική πορεία.

Ένα συνεχεία τοποθετήστε τους αγκώνες σας σε ένα τραπέζι, κρατήστε τα χέρια σας προς τα πάνω και ανοιχτά και πιέστε στη βάση της παλάμης τα μάτια σας παίρνοντας παράλληλα βαθιές ανάσες.

Είναι σημαντικό να πιέζετε σταθερά, όχι δυνατά και να κάνετε μικρές απαλές κυκλικές κινήσεις.

Εφαρμόστε τα παραπάνω όσο πιο συχνά μπορείτε, ανεξαρτήτως εάν έχετε πονοκέφαλο ή όχι, σαν μια μορφή εκτόνωσης της κούρασης και του στρες.