Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που σπάνε το ταμπού και να κάνουν σεξ ακόμη και τις ημέρες της περιόδου. Υπάρχουν κίνδυνοι στην εν λόγω πρακτική; Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί;

Επειδή το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο και επομένως δεν μπορεί να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση, ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα υπέρ και τα κατά.

Τα υπέρ
– Την πρώτη ημέρα της περιόδου είναι αυξημένα τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης της γυναίκας, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ερωτική της διέγερση και να παρατηρείται αυξημένη λίπανση του κόλπου.
– Το αίμα λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό. Μια πετσέτα αρκεί για να αποφευχθούν «ατυχήματα» με τα σεντόνια του κρεβατιού.
– Οι συσπάσεις του οργασμού βοηθούν να απομακρυνθεί ευκολότερα το αίμα και ιστός της μήτρας, οπότε μπορεί η περίοδος να τελειώσει πιο γρήγορα. Επίσης, ορισμένες γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου χάρη στον οργασμό.

Τα κατά
– Τις ημέρες της περιόδου οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρούνται από πόνους, κρίσεις ακμής ή άλλες ενοχλήσεις που πιθανώς δεν θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν το σεξ.
– Όσα ζευγάρια είναι υπέρ του σεξ με περίοδο ενδέχεται να παρασυρθούν και να πιστέψουν ότι η περίοδος έχει… αντισυλληπτική δράση, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι λίγες αλλά υπαρκτές, ενώ παράλληλα επιβάλλεται η χρήση προφυλακτικού προς αποφυγή μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Πηγή: iatrikanea