Αναρωτιέστε αν κάνετε αρκετά ώστε να προστατεύσετε σωστά το δέρμα σας; Ο καλύτερος τρόπος για να το μάθετε είναι από τα οπίσθιά σας!

Μια δερματολόγος από το Νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, η Δρ. Diane Madfes, μίλησε στο συνέδριο Science of Us σχετικά με τη σημασία που έχει η σωστή χρήση του αντηλιακού, καθώς και τα αποτελέσματα της στο δέρμα. Όπως είπε, ένας καλός τρόπος για να προσέξετε το δέρμα σας, είναι να ρίξετε μια ματιά στα μέρη που καλύπτονται από ρούχα και δεν μαυρίζουν όπως τα οπίσθια, στα οποία το δέρμα είναι πιο απαλό, σφικτό και με καλύτερη ελαστικότητα.

Σκεφτείτε όμως ότι αν το δέρμα σε εκείνη την περιοχή είναι περισσότερο «ευλύγιστο» και εντελώς ανεπηρέαστο από τον ήλιο, γεγονός που σημαίνει ότι αν η μορφή του απέχει πολύ από την μορφή που έχει σε όλο το υπόλοιπο σώμα, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να βάζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και να ενυδατώνετε πολύ περισσότερο το υπόλοιπο σώμα σας.

Η Δρ. Madfes εξηγεί επιστημονικά τι ακριβώς συμβαίνει με την καταστροφή του δέρματος από τον ήλιο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο καταστέλλεται το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος, το οποίο επιτρέπει στον καρκίνο του δέρματος να αναπτυχθεί, ενώ ένα άλλο κακό είναι ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο σκοτώνει τα κύτταρα και ενεργοποιεί ορισμένα ένζυμα που καταστέλλουν την παραγωγή του τόσου πολύτιμου κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Με άλλα λόγια, αν φοράτε αντηλιακό καθημερινά θα έχετε λιγότερες πανάδες και κηλίδες από τον ήλιο, λιγότερες ρυτίδες και μικρότερη καταστροφή του δέρματος σας, ενώ θα έχετε και λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. «Αν δεν προστατεύεστε όσο είστε νέοι, δυστυχώς θα κουβαλάτε τις επιπτώσεις σε όλη σας τη ζωή», όπως λέει η Madfes. Οπότε κάντε τη χρήση αντηλιακού καθημερινή ρουτίνα, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας.