Ο καλύτερος τρόπος να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε μια καλή σιλουέτα μέχρι το γάμο σας είναι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Γιατί ο τελικός στόχος δεν είναι να χάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά μέχρι το γάμο σας αλλά να καταφέρετε και να τα κρατήσετε «χαμένα».

Κάθε 4 ώρες τρώτε κάτι. Μην περιμένετε να πεινάσετε για να φάτε γιατί το πιο πιθανό είναι να φάτε υπερβολικά πολύ και ότι βρείτε μπροστά σας. Βάλτε στο πρόγραμμα σας να τρώτε 3 κυρίως γεύματα τη μέρα από 400 θερμίδες το κάθε γεύμα και δύο σνακ από 150 θερμίδες, όπως ένα γιαούρτι με μέλι, μία μπάρα δημητριακών ή  20 αμύγδαλα.
Πέστε με τα μούτρα στα λαχανικά και τα φρούτα. Τι πιο λογικό και δεδομένο, αλλά ποιος το κάνει; Καιρός είναι λοιπόν να ακολουθήσετε αυτή την τόσο απλή αλλά σοφή συμβουλή. Όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρώτε, τόσο περισσότερο «γεμίζετε» το στομάχι σας αφήνοντας λιγότερο χώρο για λιπαρά, υδατάνθρακες και ζάχαρη. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μία σαλάτα ή σούπα από λαχανικά και συνδυάστε το κυρίως γεύμα σας με λαχανικά αντί για πατάτες και ρύζι.
Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες και τις συσκευασίες των τροφίμων. Τρόφιμα «με χαμηλότερα λιπαρά» δε σημαίνει ότι έχουν λίγα λιπαρά, αλλά λιγότερα από τα πολλά που έχουν συνήθως. Ορισμένα πατατάκια από λαχανικά μπορεί να έχουν όντως λιγότερα λιπαρά από κάποια δημητριακά άρα γιατί να τα στερηθείτε πιστεύοντας ότι κάνετε καλό στη διατροφή σας;
Αποφύγετε τις σαλάτες στα εστιατόρια γιατί δεν είναι τόσο αθώες όσο νομίζετε. Καλύτερα επιλέξτε κοτόπουλο ή κάποιο κρέας ή ψάρι χωρίς σάλτσες παρά μία σαλάτα που με το dressing, τα τυριά, τα αλλαντικά και ότι άλλο έχει μέσα για να νοστιμίσει έχει σίγουρα περισσότερες θερμίδες.
Βγάλτε τους περίεργους καφέδες και ποτά από την καθημερινότητα σας. Αντικαταστήστε με πράσινο τσάι, απλό καφέ με άπαχο γάλα και αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη ή μειώστε την όσο μπορείτε.
Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες το βράδυ.