Είναι κοινή πεποίθηση των ειδικών γιατρών του αθλητισμού και των γυναικολόγων, ότι με την αύξηση του αριθμού των γυμναζομένων γυναικών, θα επέλθει και μια βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Παράγοντες που συμβάλει θετικά η γυμναστική :

  •     Γυμναστική για υγεία, ομορφιά και εργασιακή αποδοτικότητα. Η γυμναζόμενη γυναίκα όχι μόνο προλαμβάνει ανωμαλίες και ασθένειες, αλλά αποκτά αυξημένο αίσθημα ευεξίας και υγείας και γενικά ” αισθάνεται καλά” όπως λέμε.
  •     Τα σπορ συντελούν συγχρόνως σοβαρά στην αρμονική και καλλίγραμμη διάπλαση του γυναικείου  σώματος. Το σώμα γίνεται σφριγηλό και αρμονικό.
  •     Με τη γυμναστική μπορούμε να απαλλαγούμε από το ανεπιθύμητο πάχος.
  •     Με τη διαρκή επίδοση στα σπορ αυξάνει η επιδεξιότητα, η χάρη και η κομψότητα των κινήσεων και έτσι η γυναίκα διατηρεί τη λαμπρότητα της νεότητας περισσότερο.
  •     Είναι αυτονόητο, ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες βοηθούν στην ανάπτυξη της επαγγελματικής απόδοσης της χαράς για την εργασία και της αποδοτικότητας στην εργασία και την οικογένεια.
  •     Γυμναστική, υγεία, ομορφιά, εργασιακή αποδοτικότηταΗ επίδοση στα σπορ αναζωογονεί και ψυχαγωγεί, ανακουφίζει τα νεύρα και ευχαριστεί. Τα σπορ αποτελούν ένα καλό αντίβαρο για κάθε είδους υπερένταση. Έχουν αποδειχθεί ένα καλό μέσο ξεκούρασης για μια σωματικά απασχολούμενη  γυμναστική.

Ο ισχυρισμός, που ακούει κανείς συχνά, ότι η εργασία και οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα είδος γυμναστικής και ότι με τη διπλή αυτή επιβάρυνση, την εργασία και το νοικοκυριό, καταναλώνονται τα αποθέματα των δυνάμεων σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην απομένει πια δύναμη για τα σπορ, είναι λανθασμένη.

Οι αρχηγοί των γυμναστικών ομάδων θα πρέπει φυσικά να φροντίζουν, ώστε να μην κουράζονται πάρα πολύ οι ήδη σωματικά επιβαρυμένες γυναίκες. Τα σπορ πρέπει να συντελούν στην εξισορρόπηση και στην ανακούφιση του οργανισμού από την υπερένταση, τις ανθυγιεινές στάσεις και τις μονόπλευρες επιβαρύνσεις, που ενδεχομένως τους επιβάλλει η εργασία τους σύμφωνα με το about-woman.

Η επιστήμη απέδειξε ότι η γυναίκα και προπαντός η εργαζόμενη γυναίκα, έχει περισσότερη ανάγκη για εκγύμναση από ότι έχει ο άντρας,  για να διατηρήσει την υγεία της και τις ικανότητες της σχετικά με την απόδοση. Η στατιστική όμως δείχνει ότι οι άντρες επιδίδονται στα σπορ τέσσερις φορές περισσότερο από τις γυναίκες. Το μικρότερο ποσοστό συμμετοχής το παρουσιάζει  η γυναίκα προχωρημένης ηλικίας.