Σε αντίθεση με την πρώτη εγκυμοσύνη που η Φαίη είχε πάρει γύρω στα 25 κιλά –γιατί μετά τα 18 σταμάτησε να ζυγίζεται(!), όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως– στη δεύτερη φροντίζει περισσότερο τη διατροφή της. «Δεν έκανα γυμναστική, δεν έκανα ειδική διατροφή. Όλη μέρα έτρωγα. Αλλά το ευχαριστήθηκα», είπε μετά τη γέννηση του Γιάννη. Κι αν συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μην κάνει γυμναστική, η σωστή διατροφή είναι κάτι που την ενδιαφέρει πολύ. Το YOU εξασφάλισε το καθημερινό διαιτολόγιο της Φαίης και σας το παραθέτει. Σύμφωνα με το περιβάλλον της ένα από τα μυστικά της είναι ότι τρώει όσο πιο σωστά μπορεί, λαμβάνοντας παράλληλα και όλα τα συμπληρώματα διατροφής που της χορηγεί ο γυναικολόγος της: Ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, σίδηρο… Επίσης, προσπαθεί να παίρνει και όλα τα θρεπτικά συστατικά από διάφορες τροφές.

Για παράδειγμα, πίνει πολύ γάλα, τρώει φρούτα και πολλά λαχανικά – μόνο όμως στο σπίτι, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο να τα καταναλώνει στις εξόδους της για φαγητό, γιατί ως γνωστόν πρέπει να είναι πλυμένα καλά προς αποφυγήν του τοξοπλάσματος. Πάντως, η αδυναμία της είναι τα βραστά λαχανικά. Έτσι βράζει κολοκυθάκια, πατάτες, αυγά, καρότα, τρίβει φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτει και λίγη μαγιονέζα και έχει το τέλειο γεύμα! Ωστόσο, φροντίζει να τρώει και κόκκινο κρέας, που πριν από την εγκυμοσύνη απέφευγε, κι αυτό γιατί της το έχει συστήσει ο γιατρός της λόγω έλλειψης σιδήρου.

Παράλληλα, όμως, είναι προσεκτική με τη χοληστερίνη της γιατί λόγω της μητέρας της έχει προδιάθεση. Τέλος, πίνει όσο πιο πολύ νερό μπορεί ημερησίως, έναν μόνο καφέ και αυτόν ντεκαφεϊνέ -αν και ξέρει πως οι γιατροί είναι αυστηροί με αυτό-, ενώ έχει κόψει εντελώς τα αναψυκτικά. Αποφεύγει οτιδήποτε παγωμένο σε φαγητό και υγρό και μοναδική παρασπονδία της είναι το junk food.

Της έχει δημιουργηθεί μια ακατάσχετη επιθυμία να καταναλώνει χάμπουργκερ και άλλα τέτοια -κάτι που δεν έκανε πριν μείνει έγκυος- αλλά παρόλα αυτά προσπαθεί όσο μπορεί να το αποφεύγει. Όσο για τα γλυκά; Είναι η μεγάλη αδυναμία της παρουσιάστριας, τα οποία φροντίζει να αποφεύγει όσο μπορεί – αν και δεν είναι εφικτό πάντα να αντισταθεί στους πειρασμούς που της ετοιμάζει η Αργυρώ στην εκπομπή.

skorda1