Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας μας. Αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος πρέπει να είστε σίγουρη ότι το κάνετε σωστά. Διαβάστε τα tips που θα κάνουν το πρωινό σύμμαχό σας στην μάχη με την ζυγαριά.

1) Φάτε το άμεσα
Είναι αποδεδειγμένο ότι το πρωινό είναι το γεύμα που πυροδοτεί τον μεταβολισμό μας και βοηθάει να μην πεινάσουμε αργότερα μέσα στην μέρα, και να αποφύγουμε τις κακές επιλογές στο γεύμα ή το δείπνο μας. Προσπαθήστε να φάτε το πρωινό σας αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, ώστε να εκμεταλλευτείτε τις λιποδιαλυτικές ιδιότητες του οργανισμού σας.

2) Επιλέξτε χορταστικά
Μείνετε μακριά από τροφές που μπορεί να σας κάνουν να πεινάσετε πριν το γεύμα σας. Επιλέξτε γεύματα γεμάτα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν να μείνετε χορτάτη, όπως οι φυτικές ίνες, και η πρωτεΐνη, για να σας γεμίσουν ενέργεια. Και προσέξτε την ποσότητα ζάχαρης στο πρωινό σας.

3) Προσοχή στις μερίδες
Ένα πλούσιο πρωινό θα σας χορτάσει, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνετε. Προσέξτε τις μερίδες, αλλά και τις θερμίδες των τροφών που καταναλώνετε.