Οι μπάρες δημητριακών είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ που επιλέγετε να καταναλώνετε όταν κάνετε δίαιτα ή όταν προσέχετε τη διατροφή σας. Γνωρίζετε όμως ποια μυστικά κρύβει μία μπάρα δημητριακών για τη διατροφή σας;
Οι μπάρες δημητριακών μπορούμε να τις βρούμε σε δεκάδες παραλλαγές, ωστόσο εάν δεν προσέξουμε, το σνακ αυτό μπορεί να κρύβει πολλές περισσότερες θερμίδες ακόμα και από μία σοκολάτα. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε μπάρα δημητριακών.
Επιλέξετε μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη ή άλλα δημητριακά ολικής άλεσης. Μία καλή επιλογή είναι οι μπάρες με ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί εν γένει αποτελούν μία άριστη διατροφική επιλογή διότι είναι γεμάτοι βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αλλά και καλά λιπαρά που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. 

Πείτε ναι στις μπάρες δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα. Τα αποξηραμένα φρούτα, πέραν των βιταμινών και των προστατευτικών αντιοξειδωτικών συστατικών, περιέχουν και μία ομάδα ουσιών που ονομάζονται φυτικές ίνες και οι οποίες έχουν μελετηθεί για τη συμβολή τους στον έλεγχο της χοληστερίνης, του ζαχάρου και της καλή λειτουργίας του εντέρου.
Αποφύγετε τις μπάρες δημητριακών με πολλές θερμίδες και πολλή ζάχαρη. Προσπαθήστε να μην κάνετε κατάχρηση στην κατανάλωσή της και να αντικαθιστάτε τα φρούτα, η κάποιο γεύμα σας με μπάρες δημητριακών. 

Το κλειδί στην επιλογή της καταλληλότερης μπάρας δημητριακών είναι να διαβάζετε την ετικέτα και να επιλέγετε εκείνη με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τη λιγότερη ζάχαρη και το λιγότερο λίπος.