Μία νέα ιατρική μελέτη συνέδεσε την κατανάλωση της σοκολάτας γάλακτος με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών. Μήπως ήρθε η ώρα να την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις;

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από 21 χιλιάδες άντρες και γυναίκες στο Norfolk, η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του University of Aberdeen.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είχαν καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα σοκολάτας (μέχρι 100 γρ. την ημέρα) κινδύνευαν λιγότερο από καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικό. Αυτά τα στοιχεία έρχεται να υποστηρίξει μία μεγαλύτερη μελέτη διάρκειας 12 ετών.

Οι λάτρεις της σοκολάτας είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από εγκεφαλικό και 11% να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου σοκολάτα.

«Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υψηλότερη πρόσληψη σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικών καρδιαγγειακών προβλημάτων» σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας και καθηγητής Phyo Myint, αφήνοντας ωστόσο χώρο για πιο εκτενή μελέτη. 

«Δεν θα συμβούλευα τους ασθενείς μου να τρώνε περισσότερη σοκολάτα, βασιζόμενοι σε αυτή τη μελέτη, ειδικά αν είναι υπέρβαροι». Ναι στη σοκολάτα αλλά με μέτρο!