Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες φαίνεται να είναι το «κλειδί» για καλύτερο ύπνο.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Διατροφής του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ διαπίστωσαν, έπειτα από σχετική δοκιμή, ότι η κατανάλωση φυτικών ινών συνδέεται με καλύτερη ποιότητα ύπνου, ενώ η κατανάλωση ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών συνδέεται με πιο «ελαφρύ» ύπνο και περισσότερες διακοπές στον κύκλο του ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Sleep Medicine έρχεται να υπογραμμίσει για ακόμη μία φορά το σημαντικότατο ρόλο που παίζει η διατροφή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, εν προκειμένω στον ύπνο.