Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το μυστικό για τη μόνιμη απώλεια βάρους δεν έχει σχέση με τη συνεχή μέτρηση των θερμίδων αλλά με τη ρύθμιση της πείνας και του ρυθμού του ύπνου, την καύση του λίπους και την αποφυγή της λιγούρας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το βιολογικό ρολόι απορρυθμίζεται όταν λαμβάνει λάθος μηνύματα με αποτέλεσμα να καταναλώνει λάθος τροφές. Αν όμως καταφέρεις να ρυθμίσεις το πρόγραμμα ύπνου και φαγητού, μπορείς να χάσεις και το λίπος στην κοιλιά.

Ένα φρούτο που μπορεί να συμβάλει σε αυτή τη διαδικασία είναι τα κεράσια, σύμφωνα με το onmed.gr.

Τα κεράσια αποτελούν φυτική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ευκολότερα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιες τροφές (όπως και οι μπανάνες) μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της μελατονίνης στο σώμα σου. Άρα όχι μόνο σε βοηθάει να κοιμηθείς, αλλά είναι και ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους.

Έρευνες επιστημόνων έχουν δείξει ότι τα κεράσια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε σίδηρο βοηθάει στην αναιμία, περιέχουν μεταλλικά άλατα που δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους και συμβάλλουν στην μείωση της κόπωσης και την παράταση της μυϊκής προσπάθειας. Τα κεράσια δρουν αποτοξινωτικά για το συκώτι και την χοληδόχο κύστη και γενικότερα για τον οργανισμό. Είναι χωνευτικά, διουρητικά και διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες.