Τα συμπτώματα της γρίπης αυξάνονται συνεχώς και προκειμένου να προστατευτείτε πρέπει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Όταν το ανοσοποιητικό σας είναι υγιές, λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας σε ιώσεις. Αν είναι όμως αδύναμο, οι λοιμώξεις βρίσκουν περιθώριο να εκδηλωθούν.
Δώστε έμφαση στη διατροφή σας και διαβάστε ποιες είναι οι καλύτερες θρεπτικές ουσίες για να ανεβάσετε την άμυνα του οργανισμού σας.

Βιταμίνη C
Με Βιταμίνη C σίγουρα θα τονώσετε τον οργανισμό σας. Για να ενισχύσετε την άμυνα σας εντάξτε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού,φρέσκια πράσινη σαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές και λεμόνι, ακτινίδια, μαϊντανό στη διατροφή σας.

Ψευδάργυρος
Εάν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγή ανοσοποιητικών κυττάρων και να λειτουργήσει η άμυνα του οργανισμού σας τότε ενισχύστε την πρόσληψη του ψευδάργυρου.Υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στα θαλασσινά (κυρίως στα στρείδια), τα ψάρια, το μοσχάρι, το αυγό, τα μανιτάρια,τα φασόλια και τα προϊόντα ολικής αλέσεως.
Προβιοτικά
Τα «καλά βακτήρια» που βρίσκονται στο γιαούρτι και το ξινόγαλα μας προστατεύουν απ’ τους ιούς και μειώνουν τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Ωμέγα-3 λιπαρά
Η αντιφλεγμονώδης δράσης των ωμέγα-3 λιπαρών ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Καταναλώστε λοιπόν, λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, σαρδέλες, σολομός, πέστροφα, τόνος) και ξηρούς καρπούς.

Κυστείνη
Η κοτόσουπα είναι το κοινό «γιατροσόφι» της γιαγιάς και δεν είναι τυχαίο. Η κυστείνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο κοτόπουλο και εκλύεται κατά το βρασμό. Επομένως η κοτόσουπα δε θεωρείται λανθασμένα γιατροσόφι. Προστατεύει κυρίως απ’ τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Μέλι
Το μέλι εχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Δοκιμάστε το στο τσάι ή στο γιαούρτι. Μη ξεπερνάτε όμως τις 2 κ.γλυκού την ημέρα.

Εχινάκεια
Πληθώρα μελετών καταλήγουν ότι το συγκεκριμένο φυτό έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Πάρτε το σε συμπλήρωμα αφού συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας.