Με αυτούς τους τρόπους θα γλιτώσετε από τα κατάγματα στους παγωμένους δρόμους

Με αυτούς τους τρόπους θα γλιτώσετε από τα κατάγματα στους παγωμένους δρόμους

Γερμανοί χειροyργοί εξέδωσαν μία οδηγία που μπορεί να σας γλιτώσει από τις επώδυνες συνέπειες μίας «περιποιημένης» τούμπας στα ολισθηρά πεζοδρόμια και δρόμους λόγω του παγετού.

Η Γερμανία που θα πληγεί επίσης από ψυχρή εισβολή αυτό το Σαββατοκύριακο, γνωρίζει καλά τις επιπτώσεις που έχει ο χιονιάς στα επείγοντα περιστατικά που πλημμυρίζουν κάθε φορά από ασθενείς με κατάγματα.

Σύμφωνα με τους χειρούργους αν υιοθετήσουμε τον σωστό τρόπο βάδισης μειώνουμε σημαντικά τις πιθανότητες μίας πτώσης. Η συμβουλή τους ακούγεται κάπως περίεργη, αλλά μας συνιστούν να μιμηθούμε το βάδισμα του… πιγκουίνου!

Γέρνοντας τον κορμό μπροστά, μεταφέρουμε το κέντρο βάρους μας στο μπροστινό πόδι. Εν αντιθέσει, περπατώντας με τον φυσιολογικό τρόπο, το βάρος μοιράζεται ομοίως και στα δύο πόδια.

Αυτό μπορεί να λειτουργεί υπέρ μας σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να χάσουμε την ισορροπία μας και να γλιστρήσουμε στις ολισθηρές επιφάνειες καλυμμένες από πάγο.

18cra9sapnvcbjpg

Κρατάμε τα πέλματα άκαμπτα και ανοιχτά, κάνουμε μικρά και κοφτά βήματα, περπατάμε αργά και έχουμε τα χέρια μας ελαφρώς ανοιχτά στο ύψος της λεκάνης για να κρατήσουμε ισορροπία και όχι στις τσέπες μας.

wea_slips-trips-falls_graphic

Τα γόνατα πρέπει να είναι ελαφρά λυγισμένα και να αποφευγουμε οπωσδήποτε τις απότομες κινήσεις και την μερική περιστροφή του κορμού. Πέρνουμε στροφή με τον ίδιο τρόπο για να μην αλλάξει το κέντρο βάρους απότομα.

Και ασφαλώς δεν χρειάζεται να πούμε πως τα ιδανικά παπούτσια είναι αδιάβροχα, με λαστιχένια σόλα και εξογκώματα ή καρφιά.

Αν σας ακούγεται αστείο, θα εκτιμήσετε την σοβαρότητά του αν χρειάζεται να περάσετε τους επόμενους μήνες στον γύψο! Λίγο περισσότερη προσοχή το Σαββατοκύριακο που έρχεται μπορεί να μας γλιτώσει από μήνες ταλαιπωρίες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Υπομονή, χιόνι είναι θα περάσει!

Scroll To Top