Θα φανταζόσουν ποτέ ότι τα κρεμμύδια θα μπορούσαν να σε προστατέψουν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος ή τα καρδιακά προβλήματα;

Πλούσια σε χημικές ενώσεις θείου, που τα μετατρέπουν στο απόλυτο αποτοξινωτικό λαχανικό και με πολλές αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, τα κρεμμύδια, φρέσκα ή ωμά δεν πρέπει να λείπουν από μία υγιεινή διατροφή.

Συγκεκριμένα, τα κρεμμύδια σε συνδυασμό με τον κουρκουμά προλαμβάνουν την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Επίσης, η συστηματική κατανάλωση κρεμμυδιών σκοτώνει τις καρκινογόνες ουσίες και τα καρκινικά κύτταρα. Η κερσετίνη που περιέχουν μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη σκλήρυνση των αρτηριών, διατηρώντας την καρδιά υγιή για πολλά χρόνια.

Τα κρεμμύδια μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι που τα μετατρέπει σε συμμάχους στη μάχη κατά του διαβήτη, έχουν αντισταμινικές και αντιφλεγμονώδες ιδιότητες και προλαμβάνουν την εμφάνιση άσθματος.