Μετά τα μπάνια, τα φλερτ, την διασκέδαση, την ανεμελιά και τις τρέλες του καλοκαιριού το αμέσως επόμενο στάδιο είναι η επιστροφή στο σπίτι, στη δουλειά και σε όλα αυτά που περικλείουν την ζωή μας!
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για τα ζώδια να ενταχθούν και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους μετά από ένα ξέφρενο καλοκαίρι; Ποιοι λαχταρούν τη στιγμή να επιστρέψουν στη βάση τους και ποιοι παρατείνουν τις διακοπές και την ανεμελιά.
ΚΡΙΟΣ
Η πρώτη σκέψη ενός Κριού μόλις πλησιάζει η ώρα να επιστρέψει στη βάση του είναι “Μα πώς πέρασε έτσι γρήγορα ο καιρός”… Το μυαλό του δύσκολα θα μπει και πάλι σε τάξη, ενώ ο ίδιος είναι φανερό ότι θα αρνείται να ακολουθήσει τους ρυθμούς της καθημερινότητάς του, αφού όσο και να ξεκουράστηκε, δεν παύει να απεχθάνεται τη ρουτίνα. Επιστρέφοντας λοιπόν από τις διακοπές του, θα είναι μες στα νεύρα, μες στην τσαντίλα και πρέπει να του αφήσεις τα περιθώρια να συνειδητοποιήσει ότι οι διακοπές έλαβαν τέλος… Μην περιμένεις να τον δεις κλεισμένο στο σπίτι ή στο γραφείο του… Το Κριάρι θα βρίσκει συνεχώς δικαιολογία για να κάνει μία τελευταία εξόρμηση!
ΤΑΥΡΟΣ
Ερχόμενος από τις διακοπές του, ο Ταύρος λαχταρά να βάλει το κλειδί στην πόρτα και να πάει να αράξει χαλαρός στην φωλίτσα του, στον καναπέ του, στο σπιτάκι του! Αυτός ο άνθρωπος λαχταρά το σπίτι του, νιώθει ασφάλεια και σιγουριά, για το λόγο αυτό είναι από τους λίγους εκπροσώπους του ζωδιακού, που δεν θα παραπονεθεί που επέστρεψε από τις διακοπές του! Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές, είναι να διακοσμήσει το σπίτι του, να φτιάξει τα φαγητά που του αρέσουν, αλλά δεν μπορούσε να τα απολαύσει όπως ήθελε στις διακοπές, να χαλαρώσει ακούγοντας μουσικούλα. Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του, ο Ταύρος είναι δεδομένο ότι θα διαπιστώσει ότι τσίμπησε κάποια παραπανίσια κιλάκια, άρα το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να ξεκινήσει δίαιτα!
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ποιος είναι ότι το καλοκαίρι τελείωσε; Για τον Δίδυμο το καλοκαίρι επεκτείνεται, μέχρι να χρειαστεί να κατεβάσει τα μάλλινα του! Ερχόμενος από τις διακοπές του λοιπόν, παρατάει όπου βρει την βαλίτσα του και αρχίζει τα τηλέφωνα σε φίλους και γνωστούς για να πει πώς τα πέρασε. Αμέσως μετά προγραμματίζει συγκεντρώσεις με τα φιλαράκια του, όπου πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλς αρχίζει να τους εξιστορεί όλα τα καυτά γεγονότα των διακοπών του… Και φυσικά, ο Δίδυμος είναι σίγουρο ότι μία από τις πρώτες δουλειές που θα κάνει επιστρέφοντας από τις διακοπές του, είναι να ανεβάσει στο Facebook όλες τις φωτογραφίες των διακοπών και να αφιερώσει χρόνο για κους-κους στο ίντερνετ!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Από τη μία πλευρά μπορεί να στεναχωριέται που θα αφήσει την αγαπημένη του παραλία, στην οποία έζησε απίστευτες καλοκαιρινές στιγμές, οι οποίες όμως θα του μείνουν καλά χαραγμένες στη μνήμη του! Από την άλλη όμως, ο Καρκίνος λαχταρά να γυρίσει στο σπίτι του, γιατί είναι βέβαιο ότι του έλειψε η οικογένειά του, οι δικοί του άνθρωποι ή και οι φίλοι του, ενώ αυτό που προσμένει με μεγάλη επιθυμία είναι το φαγητό της μαμάς… Σίγουρα θα έχει δώσει την παραγγελία του, ώστε να τον περιμένουν ζεστές και φρέσκες οι λιχουδιές του! Ωστόσο, να θυμάσαι αυτό: άφησε τον Καρκίνο λίγες μέρες μέχρι να προσαρμοστεί, που δεν θα του είναι και ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία…Τη μία στιγμή μπορεί να τον δεις να χαίρεται που γύρισε στη βάση του, την άλλη όμως θα τον πιάνει η νοσταλγία και θα αναπολεί όλα όσα έζησε το καλοκαίρι!
ΛΕΩΝ
Ένας από τους λόγους για τους οποίους προσμένει το Λιοντάρι πώς και πώς να επιστρέψει από τις διακοπές του, είναι για να δείξει σε όλους πόσο ωραία πέρασε, πόσο πολύ μαύρισε, πόσο ανανεώθηκε… Ερχόμενος λοιπόν από τις διακοπές του, δεν πρόκειται να κάτσει φρόνιμος, αλλά θα ντυθεί, θα σενιαριστεί και θα αρχίσει τις τσάρκες, για να καμαρώνει και να “δείχνεται”! Θα θέλει τον χρόνο του για να μπει σε μια σειρά και φυσικά, για έναν Λέοντα το καλοκαίρι δεν λαμβάνει τέλος, παρά μόνο όταν αρχίσουν τα πρωτοβρόχια! Άφησε τον να σου πει πόσα πολλά φλερτ είχε, πώς τον κυνηγούσαν όλοι στις διακοπές του και πόσο πολύ άρεσε… Ψοφάει να καυχιέται αλλά και να υπερβάλει!
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σε όλα υπάρχει η αρχή, υπάρχει όμως και το τέλος και ο Παρθένος είναι το ζώδιο που ξέρει να προσαρμόζεται εύκολα και γρήγορα σε κάθε εποχή, σε κάθε αλλαγή, σε κάθε συνθήκη! Δεν θα τον δεις μουτρωμένο που γύρισε από τις καλοκαιρινές του διακοπές, θα τον δεις όμως αρκετά πολυάσχολο ή και αγχωμένο, για όλα αυτά που πρέπει τώρα να τακτοποιήσει! Είναι βέβαιο ότι θα καθίσει μπροστά στους λογαριασμούς του, για να δει τί ξόδεψε, πόσα χρήματα του μένουν και ποιους λογαριασμούς χρειάζεται να ξοφλήσει. Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να κάνει γενική καθαριότητα στο σπίτι, γιατί σίγουρα όσο έλειπε μαζεύτηκε ένα σωρό σκόνη.
ΖΥΓΟΣ
Αρνείται να επιστρέψει πίσω, κάνει σαν μικρό παιδί και δεν θέλει να γυρίσει στη δουλειά, στις υποχρεώσεις, στο στρες και στην καθημερινότητά του… Ό,τι και να του τάξεις, ό,τι και να του πεις, ο Ζυγός θα εκλιπαρεί να καθίσει για μία ακόμα μέρα στις διακοπές του… Ερχόμενος εντέλει από τις καλοκαιρινές του τρέλες, είναι απρόθυμος να μπει κατευθείαν στις υποχρεώσεις… Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, είναι να πληροφορηθεί πότε και πού γίνονται συναυλίες και παραστάσεις για να παρευρεθεί, ενώ στη συνέχεια αρχίζει να βλέπει όλα τα φιλαράκια του, απολαμβάνοντας για λίγο ακόμα την ανεμελιά, που τόσο πολύ του αρέσει. Σίγουρα θα πάει και καμιά βόλτα στα μαγαζιά, άλλωστε είναι τέλος εποχής και τα καταστήματα θα έχουν βγάλει προσφορές, αλλά θα λανσάρουν και τη νέα κολεξιόν φθινόπωρο 2013, που ένας Ζυγός πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα αγοράσει.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μην του μιλάτε, αφήστε τον μόνο του… Ο Σκορπιός, μετά τους ξέφρενους ρυθμούς του καλοκαιριού, θέλει την ησυχία του, το χώρο του, αλλά και το χρόνο του, προκειμένου να προσαρμοστεί και να ενταχθεί και πάλι στην ρουτίνα της καθημερινότητάς του. Έχει την ανάγκη να αράξει στο σπίτι του, να διαβάσει κάποιο βιβλίο, να σκεφτεί και να κάνει τα πλάνα του… Σε κάθε περίπτωση, θέλει χρόνο για τον εαυτό του…Το σίγουρο είναι πάλι ότι στις διακοπές του όλο και κάποιο ερωτικό ειδύλλιο θα παίχτηκε και ο Σκορπιός τώρα θα θέλει να απολαύσει σε όλο το μήκος και το πλάτος τον έρωτά του!
ΤΟΞΟΤΗΣ
Αρνείται πεισματικά να επιστρέψει από τις διακοπές του και, έστω κι αν οι ευθύνες του είναι πολλές, ο Τοξότης, έχει στην άκρη του μυαλού του ότι θα ξεφεύγει, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα… Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές του τρέλες είναι επώδυνη, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα αδειάσει την βαλίτσα του, γιατί θα βρει ευκαιρία, χρόνο και χρήμα για να ξεφύγει έστω και για λίγες μέρες… Μην περιμένεις να τον δεις να μαζεύεται στο σπίτι του, τα μπαράκια και τα ξεσαλώματα θα συνεχιστούν και στη βάση του!
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η προσαρμογή είναι εύκολη για τον Αιγόκερω, ο οποίος περιμένει πώς και πως να επιστρέψει στη βάση του, στη δουλειά του και στις υποχρεώσεις του… Άλλωστε είναι της άποψης ότι τα καλά, κρατούν λίγο! Το πρώτο πράγμα που θα κάνει επιστρέφοντας από τις διακοπές του, είναι να δει τί λογαριασμοί έχουν έρθει και στην συνέχεια θα ανοίξει και όλα τα e-mails του, προκειμένου να ενημερωθεί όλα όσα έχουν εξελιχθεί στη δουλειά του… Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να επισκεφτεί την εργασία του, όπου από εκεί και ύστερα ξεκινά για τον Αιγόκερω επίσημα, η νέα σεζόν.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος μπορεί να σου είπε ότι θα γυρίσει στα τέλη του Αυγούστου από τις διακοπές του και να τον δεις στην βάση του μετά τις 10 του Σεπτέμβρη. Είναι απρόβλεπτος, δεν μπαίνει σε καλούπια και ούτε σε προγράμματα… Ερχόμενος από τις διακοπές του, του είναι δύσκολο να μπει και πάλι στους ρυθμούς του, πολύ απλά γιατί το μυαλό του θα έχει πάρει αρκετό αέρα! Από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, είναι να εξιστορήσει σε όλους τους φίλους και τους γνωστούς τις εμπειρίες του από τις διακοπές του και στη συνέχεια θα τα βάλει με το κράτος, την πολιτική, την κοινωνία και θα αρχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, για μία καλύτερη ζωή.
ΙΧΘΕΙΣ

Όπως είναι το ψάρι έξω από το νερό, έτσι είναι και ο Ιχθύς όταν επιστρέφει από τις καλοκαιρινές του διακοπές! Του πέφτει πολύ βαρύ που πρέπει να αφήσει τις αμμουδιές, τα καταγάλανα νερά και την βραδινή ρομαντζάδα και τον πιάνει θλίψη, μελαγχολία και στεναχώρια… Επιστρέφοντας από τις διακοπές του, θα αρχίσει να γράφει στο ημερολόγιό του όλα όσα έζησε το φετινό καλοκαίρι, θα χαζεύει φωτογραφίες και θα διακοσμεί το σπίτι του με τα σουβενίρ κι ενθύμια που αγόρασε… Άφησε τον μερικές μέρες να του περάσει και μετά πρότεινέ του να βγείτε καμιά βόλτα.