Μη θεωρείτε δεδομένο ότι σε όλους τους εκπροσώπους του ζωδιακού αρέσουν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Mερικοί δεν αισθάνονται άνετα όταν κάτι ή κάποιος τους αιφνιδιάζει, έστω και με καλό σκοπό. Πριν εμφανιστείτε απροειδοποίητα σκεφτείτε λίγο με τι ζώδιο έχετε να κάνετε.
ΚΡΙΟΣ
Για  τον Κριό η έκπληξη είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Όχι μόνο οι εκπλήξεις που μπορεί να του κάνετε θα εκτιμούνται δεόντως, αλλά θα πρέπει να έχετε και ένα ανεξάντλητο απόθεμα εμπνεύσεων.
ΤΑΥΡΟΣ
Αφήστε το καλύτερα. Εκεί που θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού και θα βρεθεί μπροστά στην έκπληξη, θα δείτε τον Ταύρο να παγώνει! Το χαμόγελο και οι αμήχανες δηλώσεις ικανοποίησης θα έρθουν καθυστερημένα . Το θέμα είναι εσείς να μην απογοητεύεστε. Δεν σημαίνει ακριβώς ότι δεν χάρηκε και δεν το εκτίμησε, απλώς δεν έπρεπε να τον αιφνιδιάσετε!ΔΙΔΥΜΟΙ 
Οι εκπλήξεις για τους Διδύμους είναι τρόπος ζωής, όχι έκτακτα γεγονότα. Είναι τόσο καλοί αποδέκτες των έκτακτων καταστάσεων που, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι που θα ενοχλούσε οποιονδήποτε μέσο άνθρωπο, εκείνοι το αντιμετωπίζουν σχεδόν με απόλαυση.ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Θέλετε να κάνετε έκπληξη στον Καρκίνο σας; Θα πρέπει να τηρήσετε κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτον, το «σενάριο» της έκπληξης να μην περιλαμβάνει κανένα αστειάκι ή συμβάν που θα μπορούσε να τον τρομάξει, να τον πληγώσει, να τον προσβάλλει, να τον αναστατώσει. Να τον έχετε προετοιμάσει από μέρες με κάποια υπονοούμενα. Τρίτον, πείτε του καλύτερα ό,τι έχετε να πείτε, δώστε του το δώρο του και τελειώνετε. Αφήστε τα σασπένς για άλλους.

ΛΕΩΝ 
Ο Λέων αγαπά τις εκπλήξεις πάρα πολύ. Είναι η απόδειξη ότι κάποιος αγαπημένος αφιέρωσε χρόνο, σκέψη και ενέργεια για να του δώσει χαρά. Αν μάλιστα πρόκειται για το είδος των εκπλήξεων που θα τον βάλουν στο μέσον ενός πλήθους που θα τον αποθεώνει, δεν έχει καλύτερο.  Αλλά και στα πιο ταπεινά δεν θα πει όχι, φτάνει να μην είναι κάτι που θα τον κάνει να φανεί κουτός, αδέξιος ή αφελής.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ετοιμάσατε λοιπόν κι εσείς μια έκπληξη για τον/ την Παρθένο σας με την αναμονή μιας υπέροχης βραδιάς. Όταν όμως θα αντικρίσετε το πρόσωπο του Παρθένου σας θα δείτε  μια τέτοια ενοχή και αμηχανία λες και τον πιάσατε στα πράσα με άλλο πρόσωπο.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός ξέρει να εκτιμά τις ομορφιές της ζωής. Ωραίο  καλαίσθητο περιβάλλον, ωραία ποιοτική μουσική να ακούγεται, ωραία ποιητικά λόγια να λέγονται. Ήρεμα και πολιτισμένα πράγματα και καλό γούστο.Δεν θέλει καταστάσεις που θα τον κάνουν να νιώσει άξεστος, φοβητσιάρης, ακαλλιέργητος έστω και για μισό δευτερόλεπτο.ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αποφασίσετε να κάνετε έκπληξη στον Σκορπιό; Να σφετεριστείτε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που είναι αποκλειστικά  δικό του; Ίσως θα σας το συγχωρήσει κι εκείνος, την πρώτη φορά. Ιδίως αν πρόκειται για κάτι που σχετίζεται με τον έντονο ερωτισμό του, π.χ. να του έχετε  προετοιμάσει μια αισθησιακή βραδιά. Αλλά και πάλι, μην είστε σίγουροι… Ο αγαπημένος Σκορπιός δεν το’ χει σε τίποτα να σκεφτεί ότι κάτι άλλο προσπαθείτε να καλύψετε, ρίχνοντάς του στάχτη στα μάτια!ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν είστε ο τύπος του ανθρώπου που του αρέσει να κάνει εκπλήξεις, με τον Τοξότη έχετε βρει την καλύτερή σας! Κι αν γινόταν όλες οι ώρες που μοιραζόσασταν μαζί του να εμπεριέχουν και κάποιο στοιχείο της έκπληξης, θα τον έχετε κερδίσει δια παντός. Θα χρειαστεί βέβαια να διαθέτετε ανεξάντλητη επινοητικότητα και ενεργητικότητα. Θα χρειάζεστε όλο και πιο εντυπωσιακά events, σε όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, γιατί θα συνηθίζει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αιγόκερως και έκπληξη είναι δυο έννοιες που δεν γίνεται να συνυπάρχουν. Ο Αιγόκερως  απεχθάνεται οποιαδήποτε παρεκτροπή από το αναμενόμενο. Θα αντιδράσει λοιπόν περίπου σαν τον Ταύρο και την Παρθένο και μόνο η αξιοπρέπειά του θα τον εμποδίσει να συμπεριφερθεί ανάρμοστα με αυτή την κατάσταση που τον φέρνει σε τόσο δύσκολη θέση. Θα σφίξει τα δόντια και θα το υποστεί. Αλλά δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ως αφοσιωμένος λάτρης του απρόοπτου, ο Υδροχόος θα απολαύσει την έκπληξη που του ετοιμάσατε όσο κανένας άλλος. Φτάνει να μην πρόκειται για  κάτι που να εμπεριέχει δέσμευση, όπως μια πρόταση γάμου ή μια ανακοίνωση εγκυμοσύνης. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να του το φέρετε σιγά σιγά και καθόλου αιφνιδιαστικά. Το καλύτερο από όλα  είναι ότι θα ευχαριστηθεί εξίσου με κάτι απλό ή με ένα δώρο ταπεινής αξίας – για τον Υδροχόο η σκέψη και πάνω απ’ όλα η έκπληξη είναι που μετράει.

ΙΧΘΕΙΣ
Θα κάνετε έκπληξη στον Ιχθύ; Θα πει: «Αααα…τι ωραία! Σ’ ευχαριστώ!» αλλά αν κοιτάξετε βαθιά στα μάτια του θα δείτε μια ανησυχία, μια αμηχανία. Κάτι τέτοια τον κάνουν να αισθάνεται σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Για τον λεπτεπίλεπτο κόσμο του Ιχθύ , το απροσδόκητο είναι ταυτόχρονα και απειλητικό, αν πρώτα δεν βεβαιωθεί για το αντίθετο. Μετά βέβαια θα συγκινηθεί με τη χειρονομία σας, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι μικρό—αρκεί που τον σκεφτήκατε. Αλλά καλού κακού τηρείτε ορισμένες προφυλάξεις με τις εκπλήξεις σας.