Έχοντας παγκόσμιες εισπράξεις 700 εκατ. δολαρίων μόνο από το πρώτο της κινηματογραφικό κεφάλαιο, η τετραλογία του «The Hunger Games» (το τρίτο βιβλίο της Σούζαν Κόλινς θα χωριστεί σε δύο ταινίες) συνεχίζει ακόμη πιο φιλόδοξα.

Για τη διασκευή της «Φωτιάς» επιστρατεύτηκαν δύο βραβευμένοι με Όσκαρ σεναριογράφοι, ο Σάιμον Μπιουφόι («Slumdog Millionaire», «Άντρες Έτοιμοι για Όλα») και ο Μάικλ Αρντ («Little Miss Sunshine», «Toy Story 3», «Oblivion»), ενώ ως διάδοχος του Γκάρι Ρος στη σκηνοθετική καρέκλα επιλέχτηκε, ανάμεσα σε πολλούς διάσημους υποψηφίους, ο Φράνσις Λόρενς του «Ζωντανού Θρύλου».

Στο δεύτερο κεφάλαιο των περιπετειών της Κάτνις Έβερντιν, εκείνη επιστρέφει σπίτι, νικήτρια πλέον των Αγώνων Πείνας, είναι όμως υποχρεωμένη να εγκαταλείψει γονείς και φίλους για την καθιερωμένη περιοδεία νίκης μαζί με τον Πίτα. Εκεί θα διαπιστώσει πως ο κόσμος του Πάνεμ είναι αγανακτισμένος κι έτοιμος να εξεγερθεί, αν και η Κάπιτολ μοιάζει να μην ανησυχεί. Αντίθετα μάλιστα, υπό τις οδηγίες του προέδρου Σνόου, ετοιμάζεται για τους επετειακούς 75ους Αγώνες Πείνας. Ο Φράνσις Λόρενς υπόσχεται περισσότερο θέαμα και το σενάριο πολλές σύγχρονες κοινωνικές αναφορές, με τους γνωστούς από την πρώτη ταινία πρωταγωνιστές (συν τους Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέφρι Ράιτ και Τζίνα Μαλόουν) να ξαναπιάνουν τους ρόλους τους. Coldplay, The National, Anthony and the Johnsons και Κριστίνα Αγκιλέρα βάζουν το χεράκι τους γι’ άλλο ένα top of the charts soundtrack.

Δείτε παρακάτω το νέο τηλεοπτικό τρέιλερ στο οποίο ακούγεται το «Atlas» των Coldplay από το hot soundtrack της ταινίας. Το «The Hunger Games: Φωτιά» κυκλοφορεί στην Ελλάδα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ