Η superstar καλλιτεχνική ομάδα επιστρέφει με το «Dralion», μια παραγωγή-σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης αλλά και σταυροδρόμι των σκηνικών τεχνών. Πέρυσι είδαμε το «Alegria», το μοναδικό συνδυασμό επαγγελματισμού και φαντασίας με τον οποίο στήνει το “Cirque du Soleil” τα θεάματά του.
Το «Dralion» είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή, με τους καλύτερους περφόρμερ του είδους να αψηφούν, και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, τους φυσικούς νόμους. Η προσέγγιση του Cirque du Soleil συνδυάζει την κινεζική ακροβατική με τη δυτική σκηνική τέχνη και την ανατολίτικη φιλοσοφία, πατώντας ταυτόχρονα σε δύο μακραίωνες παραδόσεις, όπως καταδεικνύει και η ετυμολογική ανάλυση του τίτλου της παράστασης (Dra-Lion ), ο οποίος προέρχεται από δύο εμβληματικά πλάσματα, το δράκο που συμβολίζει την Ανατολή και το λιοντάρι που συμβολίζει τη Δύση. Τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι το «Dralion» συναγωνίζεται το ρεκόρ δημοφιλίας του «Alegria». Ιδού τι το κάνει ισχυρό σε επίπεδο παραγωγής αλλά και καλλιτεχνικού αποτελέσματος.
H ορχήστρα: Μέλος της ορχήστρας είναι και ο Έλληνας Πέτρος Σακελλίου (μπάσο ), ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το πιο τρελό του όνειρο ταξιδεύοντας με το διάσημο σχήμα τα τελευταία τρία χρόνια. Τραγούδια και πρωτότυπες μουσικές εμπνευσμένες από κλασικά κινέζικα και ινδικά ακούσματα, ήχους της Αφρικής, της Ανδαλουσίας και των Βαλκανίων ερμηνεύονται ζωντανά, υπογραμμίζοντας έτσι το πάθος και την ένταση κάθε στιγμής. Τα κουστούμια: Τα 1.500 κοστούμια της παράστασης έρχονται από διαφορετικές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία και ο Καναδάς, είναι μοναδικά και για να φτιαχτούν έχουν χρησιμοποιηθεί 5.000 μέτρα υφάσματος. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στολίδια-αξεσουάρ που προτείνουν οι ενδυματολόγοι: φτερά εμού, κρύσταλλα, ελατήρια, πετράδια κ.ά. Για όλα υπάρχει καθημερινή φροντίδα – φανταστείτε ότι 300 ζευγάρια παπούτσια καθαρίζονται και βάφονται καθημερινά στο χέρι. Τα νούμερα: Ο Εναέριος Κρίκος, οι Στύλοι Μπαμπού, το Πέρασμα των Κρίκων, η Μέδουσα, το Σχοινάκι, οι Καρέκλες, το Τραμπολίνο, το Εναέριο pas de deux αποτελούν έναν ύμνο στην ανθρώπινη θέληση και ικανότητα αλλά και στον ίδιο τον καλλιτέχνη, ακροβάτη, ισορροπιστή, εφευρέτη, τον άνθρωπο που ελίσσεται, προσαρμόζεται, αναμετριέται με τους θεούς και τα στοιχεία της φύσης, όχι τόσο επιδεικνύοντας τη δύναμή του, αλλά κυρίως ελέγχοντάς την. Το σκηνικό: Στα σκηνικά βάρους 136 τόνων περιλαμβάνονται τρεις τεράστιοι ατσάλινοι δακτύλιοι που αιωρούνται και μια γιγάντια μεταλλική πλάτη ύψους 10 και πλάτους 25 μέτρων που απλώνεται σε όλη την έκταση της σκηνής, συνολικής επιφάνειας 3 στρεμμάτων. Σε όποια θέση κι αν καθίσετε, θα δείτε να δεσπόζουν στη σκηνή μια αναπαράσταση κινέζικου ναού κι ένα κομμάτι γιγάντιας μεσαιωνικής πανοπλίας.
Το «Dralion» ξεκίνησε να παίζεται στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ από χθες 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.
