Το γνωστό supermodel και πλέον ηθοποιός Cara Delevingne,, είναι το κεντρικό πρόσωπο στη νέα έκθεση του γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη Jonathan Yeo. Εννέα νέα πορτρέτα της Cara Delevingne συμπεριλαμβάνονται στην αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη που εγκαινιάστηκε στις 20 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνολικά 60 έργα του καλλιτέχνη και φιλοξενείται στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας, που στεγάζεται στο εντυπωσιακό κάστρο Frederiksborg, που βρίσκεται έξω από την Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Jonathan Yeo έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την τεχνική της προσωπογραφίας, λέγοντας ότι η
Cara Delevingne, είναι το συνώνυμο των selfie της. «Ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε και διαβάζουμε τα αυτό-πορτρέτα, γνωστά ως “selfies” τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τα καλλιτεχνικά πορτρέτα του 16ο αιώνα, σε σχέση με το κοινό που απευθύνονταν, αλλά και με κάθε καλλιτεχνικό κίνημα από τη γέννηση της φωτογραφίας», είπε.

Στην έκθεση εκτός από τα πορτραίτα της Delevingne, παρουσιάζονται προσωπογραφίες της ηθοποιού Nicole Kidman της ακτιβίστριας Malala Yousafzai και της πρώην πρωθυπουργού της Δανίας Hele Thorning-Smit.