Υλικά:

1 κιλό φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
500γρ. μανιτάρια
χυμό από μισό λεμόνι
½ κρεμμύδι τριμμένο
λίγο τριμμένο κόλιαντρο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 ml γαλλικό ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
αλάτι

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. ξίδι
½ κ.γλ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν

2. Τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε καλά.

3. Καθαρίζουμε τα μανιτάρι μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

4. Προσθέτουμε το flair, το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και το μαϊντανό και περιχύνουμε με το μείγμα τα μανιτάρια.

5. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα.

6. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.