Υλικά

1 1/2 κιλό σταφύλια
3/4 κιλού ζάχαρη
λίγη αρμπαρόριζα για άρωμα

Εκτέλεση

Αποσπάμε τις ρώγες από τα τσαμπιά, τις πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με χοντρή καρφίτσα ή φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο.

Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί.

Όταν το σιρόπι δέσει, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και την αρμπαρόριζα και δένουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά.

Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα σταφύλια.

Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα και την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.