Στην έρευνα που διεξηγαγε το “University of Alberta” και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “EBioMedicine” πήραν μέρος 688 παιδιά και οι μητέρες τους.
Αρχικά, οι μητέρες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διατροφή που ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και ειδικότερα για την κατανάλωση φρούτων και φυσικών χυμών.
Έπειτα τα παιδιά, όταν έφτασαν στην ηλικία του ενός έτους, πήραν μέρος σε διάφορα τεστ στα οποία εξετάστηκε η πνευματική τους ανάπτυξη, η μνήμη τους, η ικανότητα προσοχής, κλπ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα παιδιά οι μαμάδες των οποίων έτρωγαν ικανοποιητική ποσότητα φρούτων όταν ήταν έγκυες, είχαν καλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα είχαν IQ 6-7 μονάδες υψηλότερο σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες δεν έτρωγαν φρούτα.