Η δισκογραφική εταιρεία RCA, με την οποία είχε συμβόλαιο ο ράπερ R.Kelly, διέκοψε τη συνεργασία της με τον καλλιτέχνη την Παρασκευή, εξαιτίας της εμπλοκής του σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και πορνογραφίας ανηλίκων.

Πρόσφατα, μία μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πως ο 51χρονος διατηρούσε στο παρελθόν σεξουαλικές επαφές με κορίτσια κάτω των 16 ετών.

Η εταιρεία του μουσικού κολοσσού Sony Music Entertainment παρέμενε για αρκετό καιρό αδρανής και δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα. Όμως από το απόγευμα της Παρασκευή ο R.Kelly εξαφανίστηκε απροειδοποίητα από την ιστοσελίδα της δισκογραφικής.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι New York Times, η RCA συμφώνησε κεκλεισμένων των θυρών τη διακοπή της συνεργασίας με τον 51χρονο τραγουδιστή και παραγωγό, με έναν ιδιωτικό συμβιβασμό που για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Surviving R. Kelly», ο τραγουδιστής φέρεται να παρέσυρε ανήλικα κορίτσια ώστε να υποκύψουν στις σεξουαλικές ορέξεις του, κακοποιώντας τα σωματικά και ψυχολογικά.