Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ωστόσο φέτος θα πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο λόγω της πανδημίας. Με τα μουσεία να παραμένουν κλειστά, η ημέρα θα εορταστεί ψηφιακά.

Κάθε χρόνο δωρεάν δράσεις και εκθεσιακές παρουσιάσεις γύρω από μια κοινή θεματική εκτυλίσσονται σε όλο τον κόσμο. Με κεντρική θεματική «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή» δίνεται έμφαση στον ρόλο των μουσείων ως συνδετικό κρίκο διαφορετικών κοινοτήτων και ανθρώπων.

Τα μουσεία αποτελούν βασικό πυλώνα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας. Είναι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι -ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο- συνεχίζουν το έργο τους μέσα από ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις.

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επιθυμεί να αποτελέσει τον κόμβο για την προβολή της ποικιλομορφίας των πρωτοβουλιών των Ελληνικών μουσείων, αναδεικνύοντας τις ψηφιακές δράσεις τους που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού».

Εξήντα και πλέον φορείς από όλη την Ελλάδα διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων, τόσο στις ιστοσελίδες τους και όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην παρακάτω ιστοσελίδα.

Δείτε εδώ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!