Η Meghan Markle ήταν μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην Σύσκεψη Κορυφής για τις Πιο Ισχυρές Γυναίκες της Επόμενης Γενιάς που διοργάνωσε το περιοδικό Fortune.

Εκεί, η Meghan μίλησε για το πρόβλημα του εθισμού στα social media, τον οποίο παραλλήλισε με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Όπως είπε «λίγα είναι στον κόσμο τα πράγματα με τα οποία όποιος ασχολείται αποκαλείται “χρήστης”. Οι εθισμένοι στα ναρκωτικά λέγονται “χρήστες” όπως και όσοι ασχολούνται με τα social media. Υπάρχει κάτι στον αλγόριθμό τους που προκαλεί αυτή την εμμονή, η οποία κατά τη γνώμη μου βλάπτει την υγεία πολλών ανθρώπων», κατέληξε.

Όπως είπε, η ίδια έχει επιλέξει να απέχει από τα social media. Αποκάλυψε επίσης ότι ούτε η ίδια ούτε ο πρίγκιπας Harry διαχειρίζονταν προσωπικά τον επίσημο λογαριασμό του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex που έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι δυο τους εγκατέλειψαν το παλάτι και τους βασιλικούς τίτλους τους και μετακόμισαν στις ΗΠΑ. «Είχαμε έναν [λογαριασμό στο Instagram] μέσω του Παλατιού και του γραφείου μας στη Μ. Βρετανία, αλλά δεν το διαχειριζόμασταν εμείς, υπήρχε ολόκληρη ομάδα για αυτή τη δουλειά», είπε συμπληρώνοντας: «Είναι προσωπική μου επιλογή για να μην έχω λογαριασμό στο Instagram προκειμένου να μην ξέρω τι γίνεται εκεί και από πολλές απόψεις αυτή η απόφαση με έχει βοηθήσει πολύ».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η Markle εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον. «Πιστεύω ότι δεν έχουμε καν αρχίσει να ξύνουμε την επιφάνεια όσων μας προκαλούν τα social media» είπε. «Είναι πιθανό οι συνέπειες να είναι χρόνιες, γι’ αυτό θα πρότεινα να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι».

Τέλος, ανέφερε ότι το κίνητρό της για να μιλήσει δημόσια για τέτοια θέματα είναι ο γιος της, Archie. «Τα παιδιά σε κάνουν να νοιάζεσαι για το τι κόσμο θα τους παραδώσεις. Τα πράγματα που είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς δεν είναι τα ίδια όταν σκέφτεσαι ότι αφορούν ένα ευάλωτο παιδί. Έτσι, κάθε μέρα αναρωτιέμαι πώς μπορώ να κάνω τον κόσμο καλύτερο για τον Archie».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!