Τα τελευταία 20 χρόνια η Pantone στο τέλος κάθε έτους, επιλέγει το χρώμα που επηρεάσει την ευρεία αγορά προϊόντων, τις τάσεις της μόδας, την διακόσμηση για το σπίτι ακόμα και τη γραφιστική.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Χρώματος Pantone  το «χρώμα της χρονιάς» για το 2021 δεν είναι ένα, αλλά δυο. 

Συγκεκριμένα, η Pantone ανακοίνωσε ότι για το 2021 τα χρώματα που θα επηρεάσουν τις τάσεις της χρονιάς, είναι τα «Ultimate Gray» και «Illuminating», το ανοιχτό γκρι και το απαλό κίτρινο.

Οι φετινές αποχρώσεις μπορούν να σταθούν ως ανεξάρτητες, αλλά και να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως τόνοι η μία στη άλλη, να υποστηρίξουν η μία την άλλη.

Η φετινή επιλογή των χρωμάτων θέλει να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ως απάντηση στις σκοτεινές μέρες που διανύει ο πλανήτης. Όπως εξηγεί για την επιλογή η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Χρώματος Pantone, «ένα μοναδικό χρώμα δεν θα μπορούσε να εκφράσει το νόημα αυτής της στιγμής. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο , συναισθηματική υποστήριξη και ελπίδα». Και συμπληρώνει : «Δυο ανεξάρτητα χρώματα ενώνουν τις δυνάμεις τους».

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στα 22 χρόνια που το Pantone ανακοινώνει δυο αντί για ένα «χρώμα της χρονιάς». Η πρώτη ήταν το 2015 με τα «Rose Quartz» και «Serenity», αποχρώσεις του ροζ και του μπλε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!